Australisch paard wint spannende Melbourne Cup *Video*

Australisch paard wint spannende Melbourne Cup *Video*

renbaan renpaard

Heel Australië kijkt ieder jaar uit naar De Melbourne Cup. Een prestigieuze race, waarin de winnaar met maar liefst vier miljoen Australische Dollar (bijna 2,5 miljoen euro) naar huis gaat.

Gisteren was de race spannender dan ooit en ging de overwinning, in een foto finish, voor de eerste keer in de geschiedenis naar een Australisch gefokt paard.

Thuiswedstrijd

De thuis rijdende vos Vow and Declare hield met zijn jockey Craig Williams, de zege met een neuslengte voorsprong in eigen land. Vow and Declare is gefokt in Melbourne en is daar ook altijd getraind onder trainer Danny O’Brien. Williams heeft al veel grote races op zijn naam staan, maar het was voor hem de eerste keer dat hij de Melbourne Cup won. “Ik ben hier opgegroeid en ik keek altijd naar de races hier. Het was mijn droom om hier de grootste race van Australië te winnen en dat hebben we nu gedaan met een Australisch paard”, reageerde hij blij.

Super gereden

Ook voor trainer Danny O’Brien was het zijn eerste zege in de Melbourne Cup: “Ik kan het niet geloven, wat een race en wat een paard! Craig heeft hem super gereden!”

Aan de Melbourne Cup deden 24 van de beste paarden en jockeys uit verschillende landen mee, die over 3200 meter de strijd met elkaar aangingen.

Bekijk hieronder de spannende finish.

Bron: De Hoefslag/ Nine News Australia

Reacties