Atterupgaards Cassidy FEI Paard van de Maand

Atterupgaards Cassidy FEI Paard van de Maand

Cathrine Dufour - Atterupgaards Cassidy Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots

Op 3 juni 2010 ontving Cathrine Dufour de zevenjarige ruin Atterupgaards Cassidy in haar stallen. Tien jaar later heeft de combinatie deelgenomen aan zes Europese Kampioenschappen en de Olympische Spelen. Cassidy werd door de FEI verkozen tot paard van de maand juni.

Dankbaar

Dufour en Atterupgaards Cassidy begonnen bij de Junioren en groeiden door naar de Young Riders, U25 en senioren Grand Prix. “Hij is mijn allerbeste vriend en dat is hij al sinds 2010. We zijn samen begonnen als junioren en na slechts één maand, hebben we drie Europese medailles gewonnen op het EK in 2010. Ik denk dat hij het enige paard is dat Europese medailles heeft gewonnen bij de Junioren, Young Riders én Senioren. Hij heeft mijn carrière gemaakt en ik ben hem ontzettend dankbaar.”

Atterupgaard

Cassidy is gefokt door Kristine en Michael Sinding op hun stoeterij Atterupgaard. Cassidy’s vader is de Trakehner Caprimond. Op de Olympische Spelen van Rio 2016 waren er drie door Atterupgaard gefokte paarden, waaronder Cassidy. Het duo eindigde als 13e individueel en als zesde met het Deense team. In de afgelopen 10 jaar heeft de combinatie meerdere nationale titels gewonnen en in 2012 en 2013 werden ze Europees Kampioen Young Riders. Ze behaalden hun hoogste score ooit december 2019. Met 89,445% versloegen ze Isabell Werth en Weihegold.

Speciale band

Dufour zou Cassidy graag meenemen naar zijn tweede Olympische Spelen. “Ik verzorg hem zelf elke dag, en ik geniet er echt van om mijn tijd met hem door te brengen. Ik breng ongeveer een uur per dag door met borstelen voordat ik ga rijden. We hebben een heel, heel speciale band, en hij is zeker een van de belangrijkste redenen waarom ik elke dag opsta en er naar uitkijk om de stal in te gaan. Met Cassidy wil ik gewoon genieten van elke dag. Ik weet zeker dat hij het me zal laten weten als het tijd is om met pensioen te gaan. Voor nu is hij gewoon super blij, fit en gelukkig. Het is een echt wedstrijdpaard, dus het zou jammer zijn om hem nu met pensioen te laten gaan. We zetten ons beste resultaat ook pas een paar weken geleden neer, dus ik weet zeker dat we nog niet klaar zijn. Hij is gewoon het paard van mijn leven, en ik weet dat ik een paard als hij waarschijnlijk nooit meer zal leren kennen. Cassidy zal zeker voor altijd bij ons blijven, en ik ga elke dag van hem genieten.”

Bron: FEI

Reacties