Asian Games: Japans dressuurteam (mét Toots!) wint teamgoud

Asian Games: Japans dressuurteam (mét Toots!) wint teamgoud

Akane Kuroki, Toots
Akane Kuroki en Toots tijdens het CHIO Aken 2017 (foto: DigiShots)

Op de Asian Games in het Indonesische Jakarta heeft het Japanse dressuurteam gisteren teamgoud gewonnen. Akane Kuroki maakte met de inmiddels 18-jarige Toots (v. Jazz) deel uit van dat team. De zilveren medaille was voor de Koreanen, Thailand pakte het brons.

Vijfde plek voor Toots

De teams reden een Prix St. Georges-proef, en het Japanse team bleek het sterkste te zijn. De Japanners behaalden de hoogste gemiddelde score: 69,499%. De drie beste resultaten per team telden, en Japan behaalde een vierde, vijfde en zevende plek.

Olympiër Masanao Takahashi was de beste Japanse ruiter. Hij liet zijn 19-jarige Hannoveraner Fabriano (v. Florestan) naar Lichte Tour-niveau zakken voor de Asian Games. De combinatie scoorde 69,823% in de PSG en werden daarmee vierde. Akane Kuroki, die ook deelnam aan de Olympische Spelen van 2016, eindigde op de vijfde plek. Ook zij liet Toots zakken naar LT-niveau. Kuroki en Toots scoorden 69,675%, nét een tikkeltje minder dan Takahashi dus.

De 27-jarige amazone Shunsuke Terui stuurde de elfjarige Holsteiner Alias Max (v. Aljano) naar de zevende plaats (68,999%). Kazuki Sado, die net als Kuroki in Nederland traint, behaalde met de tienjarige Djuice (v. Jazz) een negende plaats. Zijn resultaat werd weggestreept.

Korea zilver, Thailand brons

Het Koreaanse team wist het zilver te bemachtigen, met een gemiddelde score van 68,440%. De 23-jarige Hyeok Kim traint al twee jaar in Duitsland, en dat werpt zijn vruchten af. Kim scoorde met de elfjarige Hannoveraner Degas K (v. De Niro) 71,235% in de PSG: goed voor een tweede plaats. Zijn landgenoten eindigden op een tiende en veertiende plek.

De beste Thaise amazone eindigde op de elfde plaats: Pakjira Thongpakdi kreeg voor haar proef met de Hannoveranermerrie Hispania (v. Hofrat) 68,117%. Het Thaise team veroverde de bronzen medaille met een gemiddelde score van 66,715%.

Maleisiër krijgt hoogste score

De hoogste score in de PSG was voor de Maleisische ruiter Qabil Ambak. Hij scoore met de twaalfjarige Hannoveraner Rosenstolz (v. Rotspon) 74,881%. De tweede plaats was voor Jacqueline Siu (Hongkong) en de Westfalerruin Furst on Tour (v. Furst Heinrich): zij scoorden 70,735%.

Bron: Eurodressage

Foto: DigiShots

 

Reacties