Ashley Holzer onderdeel Amerikaans dressuurteam CDIO Geesteren

Ashley Holzer onderdeel Amerikaans dressuurteam CDIO Geesteren

Ashley Holzer
Ashley Holzer op Pop Art

De Amerikaanse bond heeft het team Amerikaanse ruiters op het CDIO Geesteren bekend gemaakt. Waaronder viermalig Olympisch amazone, Ashley Holzer en haar twaalfjarige Hannoveraan, Havanna.

Wellington

De in Wellington gevestigde, Canadese Holzer (55) is al lange tijd getrouwd met een Amerikaan waar ze tevens twee volwassen mee kinderen heeft.

Holzer rijdt sinds twee jaar voor Amerika. Dit na een succesvolle carrière voor haar thuisland, Canada. Al eerder maakte ze deel uit van het brons winnende Canadese team tijdens de Olympische spelen in 1988. Vorig jaar won ze op Havanna (Hochadel x Rodgau) met het Nations Cup- team in Wellington.
Dit jaar won het team de landenwedstrijd in Wellington wat tevens kwalificatie voor de Pan-Am Games betekende.  Het CDIO zal de eerste keer zijn dat Holzer deel uitmaakt van het Amerikaanse dressuurteam voor de Nations Cup serie in Europa.

Valentine

Ashley Holzer besloot verleden week om Valentine, waarmee ze deze landenwedstrijd in Wellington mee gereden heeft, terug te trekken van de short list voor de Pan-Am Games volgende maand. Dit om zich te kunnen focussen op de Olympische spelen in Tokyo 2020.

Het Amerikaanse team bestaat, naast Ashley Holzer, uit Shelly Francis en Danilo, Charlotte Jorst en Kastel’s Nintendo en Nick Wagman op Don John.

Bron: Dressage News 

Foto: Remco Veurink

Reacties