Arezzo VDL-zonen winnen Stal Hendrix-competitie

Arezzo VDL-zonen winnen Stal Hendrix-competitie

Katokyboy HDH Stal Hendrix-competitie en
Foto: Fototrailer

In de finale van de Stal Hendrix-competitie voor jonge springpaarden ging de zege bij de vierjarige paarden naar Katokyboy HDH (v.Arezzo VDL). De eveneens van Arezzo VDL afstammende Jean Couture won bij de vijfjarigen.

De finale van de Stal Hendrix-competitie werd voor het eerst tijdens Jumping Peel & Maas verreden.
Vanwege de weersomstandigheden werd de finale verplaatst van vrijdag naar zondag. De Belgische topruiter Pieter Clemens en commentator Peter van der Waaij traden op als juryleden.

Koppositie

Katokyboy HDH was in de tussenstand als derde geplaatst. Hij werd gefokt door Hans Dings en kwam aan de start onder het zadel van Rob Heijligers. Na twee voortreffelijke rondes greep hij de koppositie bij de 4-jarige paarden.

Zijn grootste concurrent werd in de finaleronde helaas uitgeschakeld door een valpartij. Tim van den Oetelaar moest met de KWPN-goedgekeurde hengst Kempinski (v Darco) daardoor genoegen nemen met de achtste plaats.

Prachtig paard

Katokyboy HDH presteert de gehele competitie al constant en deed er in de finale nog een schepje bovenop. “De beste vijftien paarden konden terugkeren voor de tweede ronde en dat gaf soms best een heel ander beeld,” lichtte Peter van der Waaij toe. “Bij Katokyboy HDH was dat niet het geval, want die sprong echt twee geweldige rondes. Hij laat zich heel goed rijden, heeft een top galop, springt elke keer hetzelfde en is ook nog eens een prachtig paard om te zien.”

Celine RBF Z

Celine RBF Z (v Cape Coral RBF Z) sprong onder Sophie Hinners met tweemaal een 8,5 naar de tweede plaats. “Deze merrie sprong beide rondes heel goed. In de eerste ronde liet ze nog wat punten liggen doordat ze iets fris was, wat ten koste ging van de fijne afstemming, maar in de tweede ronde was ook dat weer super voor elkaar. Zeker een paard voor de toekomst.”

De winnares van de eerste selectiewedstrijd pakte de derde plaats in de eindstand: de door Piet Keunen gefokte K-Tanagra (v Don Diablo HX) onder Mireille Couperus. Zij kreeg in de tweede ronde een 8,6 voor het springen, slechts één-tiende minder dan de winnaar. “Deze merrie waardeerde zich in de tweede ronde duidelijk op. Ze lijkt heel voorzichtig en springt alles met veel gemak en kwaliteit.”

Vijfjarige paarden

De winnaar van de selectiewedstrijd in Reuver ging met de beste papieren de finale van de vijfjarigen in. De imponerende Arezzo VDL-zoon Jean Couture sprong met een 8,5 en een 8,3 in de tweede ronde naar de eindzege onder Sophie Hinners. “Jean Couture lijkt nergens moeite mee te hebben en is voor ons een hele complete winnaar. Hij springt op een hele goede manier, laat zich heel fijn rijden en heeft ook nog eens veel uitstraling.”

Op geringe afstand volgde de heel voorzichtige Baloubet du Rouet-zoon Balladour. Hij eindigde onder Rob Heijligers als tweede in het eindklassement. “Hij blonk beide rondes uit met zijn afdruk en kwaliteit op de sprong.”

Belofte voor de toekomst

Onder Anne-Marie Poels toonde Out of the Blue van de Haagakkers (v Horion de Libersart) ook een belofte voor de toekomst te zijn. Hij eindigde als derde. “Dit paard viel op met zijn constante, functionele manier van springen en lijkt er veel in te hebben.”

Bron: Stal Hendrix-competitie

Foto: Fototrailer

Reacties