Arab Horse Society tegen ‘opjutten’ tijdens shows

Arab Horse Society tegen ‘opjutten’ tijdens shows

0 752
arabier

De Arab Horse Society (AHS) benadrukt dat het opjutten van paarden tijdens shows ongewenst is. ‘Bagging’, zoals dit wordt genoemd, is bedoeld om de paarden zich nog beter te laten zien, maar levert behoorlijk wat stress op, vindt de organisatie.

Vooral in klassen waarin de paarden aan de hand worden getoond komt bagging veel voor. Het verschijnsel is al jaren een punt van discussie en wordt door de AHS ontmoedigd.

Fitte voorbrenger

Volgens voorzitter Joanne Lowe hebben zowel de deelnemers als het publiek begrip voor het verbod op overdreven opjutten van de paarden. ‘Het Arabische ras staat bekend om zijn expressie en atletische vermogen en heeft geen hulp nodig om zich te laten zien, behalve een fitte voorbrenger.’

Deze weten volgens Lowe wat de paarden nodig hebben. ‘Zij zullen tijdens het kampioenschap in Malvern laten zien hoe het moet. Hoe het er daar aan toegaat is een voorbeeld voor andere shows in Groot Brittannië en daarbuiten.’

Fans van het ras laten op social media al van zich horen. Ook zij denken dat overmatig ophitsen stress oplevert. Niet alleen bij de paarden, maar ook bij het publiek.

Bron: horseandhound.co.uk

Archieffoto: Remco Veurink

Reacties