Ansems over KNHS-Hartog Lucerne Trophy: “Een abnormale mooie entourage”

Ansems over KNHS-Hartog Lucerne Trophy: “Een abnormale mooie entourage”

0 271

Geertje van Aarle werd tijdens CH De Wolden de winnares van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy competitiewedstrijd. Jack Ansems was ditmaal jurylid van de rijstijlwedstrijd.

Duidelijk plan

“Aan de kopgroep kon ik echt hele mooie cijfers kwijt.” vertelt Ansems enthousiast. “Er was echt een aantal ruiters dat goed reed. Die kwamen al duidelijk met een plan de ring binnen, die wisten hoe ze wilden rijden.” licht de jury toe.

“Voor een ander deel van het deelnemersveld was het allemaal nog een beetje te veel.” gaat hij verder. “Ik had echt het idee dat die het allemaal nog te spannend vonden dat ze beoordeeld werden en het daardoor allemaal te goed en te mooi wilden doen. Dat geeft niet, dat moeten ze ook leren, maar daardoor ging het bij een aantal nog mis.”

Mooi terrein

Ansems is niet alleen enthousiast over de talenden van de competitiewedstrijd, maar ook over het concours. “Het concours in Zuidwolde is echt een van de mooiste terreinen in Nederland. Het is super dat deze ruiters daar mogen rijden en ervaring opdoen en mooi dat dit jaar het EK voor de jeugd op dat terrein verreden wordt. Echt een abnormale mooie entourage. Ook complimenten voor parcoursbouwer Martin Jansman die een super proef had neergezet.”

Uitslag

De hoogste stijlpunten gaf Jack Ansems in Zuidwolde aan Mel van der Kamp en Lily van der Knaap met een mooie derde plaats voor de latere winnares Geertje van Aarle. Mel van der Kamp werd met Garfield RW uiteindelijk tweede in Zuidwolde en klimt op naar de koppositie in de tussenstand van de competitie.

Uitslag KNHS-Hartog Lucerne Trophy Zuidwolde

  1. Geertje van Aarle (PC de Valianten) – Kaspar van Orchid’s, 82,0/0-35,1
  2. Mel van der Kamp (PC Nieuwleusen) – Garfield RW, 82,5/0-38,3
  3. Estelle Slingerland (Delftse Pnyclub) – Diego’s Skyline, 80,0/0-35,39

Lees ook: Yvonne van Dis wint KNHS-Hartog Lucerne Trophy

Bron: Persbericht KNHS

Foto: Archief

Reacties