Anouk Slabbers: “Ik kan alles doen met Ibsen B”

Anouk Slabbers: “Ik kan alles doen met Ibsen B”

ibsen b
Lisanne der Nederlanden - Ibsen B Topsport Dressage Exloo 2018 © DigiShots

Vorige maand verhuisde de Gelderse hengst Ibsen B naar de stallen van RJF Slabbers Holding, met het oog op een carrière de sport. Amazone Anouk Slabbers is razend enthousiast over de zoon van Wynton.

“Het is een heel fijn paard om mee samen te werken”, vertelt de Lichte-Tour-amazone enthousiast.

Lief naar iedereen

“Hij is heel mensgericht. Ik heb hem nu twee weken op stal en hij staat op een grote manege, maar hij is echt heel lief naar iedereen. Daarnaast is hij heel leergierig, daardoor zijn we ook al snel een combinatie aan het worden. Ik kan alles met hem doen, niet alleen onder het zadel maar ook in de omgang.”

Tot vorige maand was de hengst eigendom van Stal te Bokkel. Ibsen B slaagde in 2017 voor het verrichtingsonderzoek. Vooral zijn fijne galop, houding en aanleg als dressuurpaard vielen positief op.
Hengstencompetitie

Yardena van Es stelde de zesjarige hengst afgelopen winter voor in de Hengstencompetitie Gelders Paard. De combinatie schreef daarin meerdere overwinningen op hun naam.

Het hogere werk

Via Stal te Bokkel zal de hengst beschikbaar blijven voor de fokkerij via diepvriessperma. “De focus ligt momenteel echt op de dressuursport,” legt Slabbers uit. “Het liefst wil ik met hem richting het hogere werk. De fokkerij komt later wel weer. Het plan is wel om hem hengst te houden, dat is ook geen probleem omdat hij zo braaf is.”

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties