Anonieme helden: nomineer ze nu

Anonieme helden: nomineer ze nu

0 285
ZEP
Nominatie anonieme Hoefslag Held 2016: ZEP (foto Marieke Willemsteijn)

Weet je het nog? Je eerste lessen. Meestal op een manege. Wat was jouw favoriete manegepaard? Top braaf voor de beginnertjes. Genoeg pit als je wat verder was. Die manegepaarden zijn Goud waard.  Maar we zien ze nooit terug in de uitslagen op websites en in Hoefslag. Het zijn anonieme helden. Daar gaat Hoefslag wat aan doen. We roepen iedereen op zijn favoriete manegepaard of -pony te nomineren (stuur foto’s en een omschrijving naar hoefslag@mediaprimair.nl)  We houden je op de hoogte van de nominaties op www.dehoefslag.nl En de meest bijzondere, mooie en aansprekende nominaties, plaatsen we in Hoefslag Magazine.

De eerste nominatie is al binnen. Hij woont in Zeeland in Vrouwenpolder, en hij heet ZEP.

Als hij het zou kunnen, zou hij altijd fluitend in de rondte lopen. Zo’n opgewekt en vriendelijk paardje is het.

Naam: ZEP
Manege: Manege de Eendracht, Vrouwenpolder
Wat maakt ZEP zo bijzonder?
“ZEP, of voluit Zep van de Peelhalm is inmiddels 18 jaar (geboren 26 april 1998) Met zijn donkerbruin panterbonte kleur is deze opvallende ruin opgenomen in het Nederlandse Appaloosa Stamboek met als vader Prins (v. Golden Cape xx) en moeder Astrit. Hij is gefokt door de familie Peel-Halm uit Ospel.
ZEP werd in 2005 aangekocht als manegepaard bij manege de Eendracht in Vrouwenpolder. Hij werd destijds overgenomen van een pensionklant die er vooral western en buitenritten mee reed. Hij was toen 7 jaar en loopt dus nu al zo’n 11 jaar mee op de manege en dat doet hij dagelijks met veel plezier. Als hij het zou kunnen, zou hij altijd fluitend in de rondte lopen. Zo’n opgewekt en vriendelijk paardje is het.  In Zep zit geen kwaad. Hij is altijd even vriendelijk, braaf en betrouwbaar. Ook is het een heel sterk en gezond paard, want in al die jaren heeft hij vrijwel nooit iets gemankeerd. Met zijn stokmaat van ongeveer 1.56 en een stevig gestel, is hij een ideaal manegepaard. Je kan er een kind op zetten, maar ook een volwassene kan er goed op weg. Onze oudste lesklant die inmiddels de 70 gepasseerd is, rijdt wekelijks met veel plezier en vertrouwen op hem in de les.  Zep is met zijn bijzondere uiterlijk zo’n paard dat je OF helemaal geweldig vindt, OF gruwelijk lelijk. Maar 1 ding is zeker, voor ons is hij goud waard. We hopen dat hij nog velen jaren zijn werk op de manege kan blijven doen en zodoende veel mensen plezier blijft bezorgen.”

ZEP
Nominatie anonieme held 2016: ZEP (foto Marieke Willemsteijn)

Reacties