Anniek van Dulst opgenomen in A-kader: “Mijn pony gaat voor me door...

Anniek van Dulst opgenomen in A-kader: “Mijn pony gaat voor me door het vuur”

Anniek van Dulst - Isala's Arielle NK Dressuur 2019 © DigiShots

De KNHS heeft een bijzondere combinatie opgenomen in het A-Kader Children; de 14-jarige Anniek van Dulst en haar ‘Pippi-Langkous-pony’ Isala’s Arielle (v.Kosmo van Orchid’s). De pony valt niet alleen op door haar opvallende kleur, maar ook door haar bijzondere prestaties in de dressuurring. De combinatie schreef al meerdere internationale overwinningen op hun naam en won een zilveren medaille op het NK Dressuur.

Nooit verwacht

“Het A-Kader, dat zeg je niet zomaar”, begint Van Dulst. “Het is heel apart, ik vind het echt heel leuk. Dit is het eerste jaar dat ik internationale wedstrijden rijd en ik had niet verwacht dat het zo goed zou uitpakken en dat ik het zo leuk zou vinden. Afgelopen winter reed ik de Indoorkampioenschappen bij de Children en toen ik had ik de eerste kaderscore te pakken, daar was ik al heel blij mee. Ik had het natuurlijk wel gehoopt, maar nooit verwacht dat de rest van het seizoen zo goed zou gaan.”

Goed te pas

Op CDI Nieuw en Sint Joosland won de combinatie een proef en in het Franse Saumur wisten ze alle proeven op hun naam te schrijven. “Saumur was echt heel gaaf; alleen daar naartoe gaan was al leuk, dan rijd je ook nog zulke punten. Het lukte in Saumur gewoon allemaal, maar ik heb nog wel het gevoel dat het beter kan en wordt. Gisteren had ik kadertraining van Imke Schellekens-Bartels en ook zij bevestigde dat mijn pony iedere dag beter wordt. Hij zit heel goed in zijn vel en is goed te pas.”

Spikkelpony

De Havo-studente heeft haar achtjarige pony nu sinds 2,5 jaar onder het zadel. “Ze is een hele aparte verschijning. Toen we haar gingen kijken zei ik nog: ‘Ik ga toch niet op een spikkelpony rijden? Dan herkent iedereen me als het meisje met de Pippi-Langkous-pony.’ Nu vind ik het juist alleen maar leuk. Arielle had toen we haar kochten al een veulen gehad, liep op L niveau en kon een klein sprongetje maken, meer nog niet. Ik heb besloten de focus nu op dressuur te leggen, maar ik heb wel met haar gesprongen. Dat vindt ze heel leuk en kan ze heel goed. Ze gaat echt voor me door het vuur, en ik ook voor haar. Het is gewoon echt een toppony.”

Toekomst

Naast haar pony, heeft Van Dulst inmiddels ook een paard onder het zadel. “Een paar weken geleden heb ik voor het eerst Z2 gestart met het Lichte Tour-paard van m’n moeder. Dat ging heel goed, we hebben 70% gescoord dus een mooie start gemaakt. Het is de bedoeling dat ik na dit seizoen bij de Children met dat paard bij de Junioren ga starten, je moet toch ook vooruit blijven kijken. Dit seizoen hoop ik natuurlijk heel erg dat ik mee mag naar het EK. Ik wil op de volgende observatiewedstrijd in Exloo knallen en blijven rijden zoals we nu doen. De kans op het EK is aanwezig, maar er is nog niks zeker. Er kan nog van alles gebeuren!”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties