Subtop | Annemieke Vincourt-Krom “Voorlopig ga ik even niet op concours…”

Subtop | Annemieke Vincourt-Krom “Voorlopig ga ik even niet op concours…”

0 1699
Annemiek Vincourt-Krom, hier met Kansas C
Annemiek Vincourt-Krom, hier met Kansas C

De afgelopen maand beleefde de combinatie een druk seizoen maar ze wilde toch starten op haar oude thuisbasis in Hoofddorp. Dat deed ze met veel succes. Annemieke Vincourt-Krom reed samen met haar merrie Fimosa (v. Ampère) naar de eerste plaats met 68,676% in de Prix St. Georges.

Foutje in de series

“Ze liep eigenlijk best wel lekker, ik kreeg alleen in beide series een foutje. Qua lopen was ze heel goed. De ring in Hoofddorp is best wel spannend met wandelende mensen langs de kant. Ze is wel gevoelig voor wat er in de omgeving gebeurd. Het drafgedeelte ging heel goed, ze trok er goed aan. In de serie om de vier had ik net een galoppas teveel en in de serie om de drie net een galoppas te weinig. Die foutjes weerhielden ons van een 70% score. Bovenal ben ik heel blij met de winst en ik heb fijn gereden.”

Spoelen

Vorige week reed Vincourt-Krom nog met haar merrie in het Duitse Ranshofen. Ze behaalde hier een derde plaats in de Prix St. Georges en een gedeelde tweede plaats in de Inter I. “Vorige week hebben we Internationaal gereden wat heel goed ging. Daar was ik echt tevreden over. Ze krijgt nu wat rust want we zijn bezig om haar te spoelen. Vorig jaar heeft ze via ET een veulen gekregen van Ferdinand. Nu hopen we dat het lukt om haar drachtig te krijgen van Vivaldi. Ze was eergister hengstig gespoten en dat is natuurlijk wel extra lastig in combinatie met concoursen. Voorlopig ga ik even niet op concours maar gaan we thuis verder met het zwaardere werk.”

Zware-Tour

Vincourt-Krom geeft de fokkerij nu eerst voorrang ten opzichte van de wedstrijden. “Thuis kan ze ook goed aan het werk en anders wordt het teveel. Met spoelen is het de vraag of het lukt en daar geven we nu eerst prioriteit aan. Ik wil toch wel proberen om met haar Zware-Tour te rijden. Maar daar zit geen tijdslimiet aan. De Prix en de Inter I loopt ze heel goed en daarin wil je op een gegeven moment ook weer verder. Ik zie wel wanneer ze eraan toe is en dan gaan we het proberen. Misschien dat ik dan eerst nog een paar keer in de Lichte-Tour start om weer in het wedstrijdritme te komen.

Ongecompliceerd

De amazone heeft haar Fimosa zelf gefokt en opgeleid. Ze is ook nog in het bezit van de moeder en de zussen van de merrie. Over haar paard vertelt ze “Fimosa is een echte werker maar blijft wel altijd hetzelfde in haar karakter. Ze kan wel heet worden maar blijft hetzelfde in haar doen en laten. Het is geen paard die de ene dag anders is dan de andere dag. Ze is makkelijk te rijden maar kan soms heet worden in de galop met name in de changementen. Ze is niet zo kijkerig in de ring maar kan de omgeving weleens spannend vinden. Ze kan extra draven en blinkt daar echt in uit. Op stal is het ook een heel ongecompliceerd paard. Ik ben er super trots op dat ik haar zelf heb gefokt en dat ze het zo goed doet!”

 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan/ Tekst: Michelle Kluitman

Foto:

Vergelijkbare artikelen

Reacties