Annemart Ferwerda scoort met haar kruising Arabier-BWP

Annemart Ferwerda scoort met haar kruising Arabier-BWP

Annemart Ferwerda en Sjeik Shamar foto Far Dau fotografie

De geboorte van Sjeik Shamar, een vijfjarige E-pony, was niet gepland. Sterker nog, men wist niet eens dat de moeder drachtig was. Uiteindelijk heeft de combinatie van Arabier met BWP goed uitgepakt en is het Annemart Ferwerda haar droompaardje.

Goed uitgepakt

“Drie jaar geleden gingen we op zoek naar een andere pony voor mij. Ik was toen twaalf en kwam van een D-pony af. Een paard vonden we nog te groot. Mijn moeder kwam met een advertentie van een 2,5 jarige onbeleerde E-pony. Ik twijfelde eerst erg, of dat niet te jong was. We zijn toch gaan kijken en dat heeft heel goed uitgepakt”, vertelt Annemart blij.

BWP-hengst ontsnapt

“De vrouw waar we hem van kochten had zijn moeder drachtig gekocht, maar dat wist ze niet. Toen ze steeds dikker en dikker werd heeft ze haar laten scannen en ze was dus drachtig. Ze heeft de man gebeld van wie ze hem gekocht had, maar hij zei dat het echt niet kon en werd zelfs een beetje boos. Een paar weken later belde hij terug dat het misschien toch zou kunnen. Tijdens zijn vakantie had de buurman opgepast en die vertelde dat er toen een jonge BWP-hengst ontsnapt was.”

Elegantie van een Arabier

“Hij is ook echt een combinatie van een Arabier en BWP. Hij is 1.55m en heel fors, maar wel heel chique, met de elegantie van een Arabier. Hij wil altijd voor me werken en is nooit ergens van onder de indruk. Hij is nu vijf en we mogen M2 starten. In de training zijn we al verder. In alle klassen had hij in vier wedstrijden de punten voor de volgende klasse al binnen. Hij denkt altijd mee. Hij is licht en sensibel, maar je kunt er zo ook kind van twee op zetten. Verder is hij super braaf, zeker voor zijn leeftijd.”

Annemart en Sjeik Shamar

Lot uit loterij

“Op stal en in de paddock is hij een beetje ondeugend en speelt hij met pionnen en alles wat tegen komt, maar als ik er op ga is hij super geconcentreerd. Ook al is het misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, voor mij is het een lot uit de loterij. Echt een top pony!”

Bron: De Hoefslag

Reacties