Annemarie Peters: ‘Wij moeten extra ons best doen’

Annemarie Peters: ‘Wij moeten extra ons best doen’

0 1500
annemarie peters ambition haflinger

Annemarie Peters won tijdens de HTC-competitie voor koudbloedpaarden in Udenhout de klasse Z1 met haar haflinger Ambition Van Der Edelweiss (v Amadeo Van Der Tibbe). Ondanks dat de scores de amazone tegenvielen, is ze supertrots op haar ‘kleine grote man’.

“Ondanks de hevige wind en alles wat eng was, zijn we toch mooi kampioen geworden,” reageert de amazone. “Ik ben er onwijs blij mee!”

Spanning

“De proef ging eigenlijk niet goed, het stormde buiten en alles maakte lawaai. Ambition was erg schrikachtig. Ondanks dat hij alles spannend vond was hij erg actief en liep hij super op eigen benen. De galoponderdelen gingen dan ook erg goed.”

De combinatie had zich voor de finale van de HTC-competitie geplaatst na een aantal selectiewedstrijden. “Daar noteerden we een gemiddelde score van 61,70%. Helaas bleven de scores tijdens de finale hangen op 58,38% en 55,88%, onder meer vanwege de spanning.”

Haflingers

Ambition is niet de enige haflinger van Peters die het goed doet in de sport. “Toen ik een paar jaar geleden mijn KWPN’ers verkocht, wilde ik eigenlijk geen dressuurwedstrijden meer rijden. Ik kocht de haflinger Sten Van Der Spurkt (v Sturm) om mee te mennen, ondertussen start ik ZZ-Licht met hem. Het begon ook wel te kriebelen om weer dressuurwedstrijden te gaan rijden. Daarom kocht ik Anjo Van Het Rensinkhuisje (v Allacher) erbij. Met Anjo rijd ik op dit moment ZZ-Zwaar en mag ik bijna PSG starten. Bijna acht jaar terug heb ik ook Ambition gekocht. Ik verwacht heel veel van hem, ik denk dat hij nóg beter wordt dan Anjo.”

Extra je best doen

Peters start in de subtop tussen de ‘normale’ dressuurpaarden. ‘’Ik denk wel dat ik anders gejureerd word dan hen. Koudbloeden hebben toch wel andere gangen dan een gewoon warmbloedpaard. Soms word ik wel benadeeld, maar dit is niet altijd het geval. Je moet gewoon extra je best doen om dezelfde punten te rijden als je tegenstanders.”

Onderwaardering ligt op de loer, denkt Peters. “Dan voelt de proef heel goed en dan zie ik later op beeld ook dat de punten best hoger hadden gekund. Desalniettemin vergeet ik die dan heel snel en ga ik verder met trainen. We weten zelf heel goed dat we het kunnen.”

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag / Overname zonder schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl én bronvermelding niet toegestaan

Foto: Toos Peters

Reacties