Annelet Troch: “Ik heb écht waardevolle feedback gekregen”

Annelet Troch: “Ik heb écht waardevolle feedback gekregen”

Annelet Troch longeert veel naast het rijden, het is voor haar dan ook een belangrijke aanvulling op de dagelijkse training. Toch liep ze tegen een aantal probleempjes aan met haar zestienjarige Haflinger Coquette van Reigersbosch, daarom stuurde ze een video in naar de Hoefslag@Home-longeerchallenge.

“Cootje is al wat ouder, maar dat merk je nergens aan”, steekt Troch vrolijk van wal. “Ze is altijd voorwaarts en heel sterk. We maken veel buitenritten, trainen af en toe en vinden het superleuk om samen te wandelen. Ter afwisseling doen we vrijheidsdressuur, grondwerk en longeren we heel veel, dat vind ik heel belangrijk. Met longeren kan je bepaalde spiergroepen trainen die je niet mee kan pakken als je erop zit”.

Bikkel

“Ik longeer veel, maar ik weet eigenlijk niet echt waar ik dan mee bezig ben”, vervolgt ze lachend. “Mijn haflinger is echt zo’n bikkel die het liefst gewoon rechtdoor blijft lopen en dus veel moeite heeft met stelling. Ik probeer dit al een tijdje op te lossen, maar kon niet echt iets vinden wat hielp. Toen ik voorbij zag komen dat je feedback kon krijgen via je video, heb ik gelijk een filmpje en ingezonden. Het was super makkelijk om te doen en ik ben heel blij met het eindresultaat”.

Waardevolle feedback

Troch koos Monya Spijkhoven als instructrice voor haar video. “Ik heb voor Monya gekozen omdat ze heel vriendelijk overkwam en echt het paard als uitgangspunt nam. Dat trok me gelijk aan. Voordat ik daadwerkelijk ging longeren heb ik op de video aangegeven dat ik met een traningshalster en een longeersingel longeer, maar dat mijn paard daar niet echt op reageert. Als tip gaf Monya mij mee dat ik beter een dubbele lijn aan mijn halster kon bevestigen in plaats van een enkele lijn. Dit heb ik geprobeerd en het ging echt een heel stuk beter, ik kreeg gelijk een reactie van Cootje’s kant. Het was voor mij echt waardevolle feedback”.

Ze vervolgt: “Ik kreeg mijn video binnen twee dagen terug, onderin mijn video was een kadertje toegevoegd waar Monya ‘live’ commentaar gaf. Op het moment dat ze iets opvallends zag, pauzeerde ze het beeld en ging ze uitleggen wat er beter kon. Zo viel het haar bijvoorbeeld op dat Cootje rechtsom veel moeite heeft met haar balans, ze gaat dan helemaal schuin hangen. Ik zie dan inderdaad dat ik zelf ook schuin ga staan. Dan is best wel confronterend, want ik zie mezelf nooit longeren. Het filmpje met commentaar van iemand die er verstand van heeft is wel echt grappig om terug te krijgen, ik heb er veel van geleerd!”.

Geen wedstrijd

De Hoefslag@Home-longeerchallenge is opgericht om online feedback te kunnen geven aan deelnemers. Het mag dus rustig fout gaan tijdens de opnames, want het is geen wedstrijd. “Wat ik leuk vind aan deze manier van online instructie is dat ik nu een tweede video op kan sturen om de verbeteringen te laten zien. Zo kan je meer en meer leren”, legt ze uit. “Ik zou zeker iedereen aanraden om mee te doen. Het is heel makkelijk en super leuk om te doen”.

Wil je graag meer informatie of wil je graag een video insturen? Ga dan naar de website van WeAllRide!

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Rachel van marwijk

Reacties