Anne Meulendijks wint in Zakrzow ook Wereldbeker kür

Anne Meulendijks wint in Zakrzow ook Wereldbeker kür

Anne Meulendijks
Anne Meulendijks - MDH Avanti N.O.P. CHIO Aachen 2019 © DigiShots

Op zaterdagochtend wist Anne Meulendijks de Wereldbeker Grand Prix kür op muziek te winnen. Hiermee heeft het kampioensduo de eerste punten verdiend in het Wereldbeker circuit. Meulendijks reed haar veertienjarige KWPN ruin MDH Avanti N.O.P. naar 79,480%. Alle juryleden hadden het duo op de eerste plaats. Tommie Visser werd, net als gisteren, derde met Chuppy Checker CL (v. Osmium). De combinatie reed 74,615% bij elkaar.

De proef van Meulendijks kende vele hoogtepunten. De combinatie ontving meerderen negens voor de uitgestrekte galop en de muziek. Technisch varieerde de scores van 76,250% tot 77,750%. Voor de dubbeltellers kregen ze louter hoge punten.

Deze Wereldbeker wedstrijd was weer de eerste wedstrijd voor Meulendijks en Avanti na de Europese Kampioenschappen. Het tweetal was zeer succesvol op de Europese Kampioenschappen bij de Young-Riders en U25. Begin vorig jaar maakte de combinatie de overstap naar de Senioren Grand Prix. Afgelopen zomer wonnen ze de zilveren teammedaille op de Europese Kampioenschappen Senioren in Rotterdam.

De tweede plaats werd, net als gisteren, opgeëist door de Oostenrijker Christian Schumach op Donna Karachi. De twaalfjarige merrie liep naar 76,385%.

Zie ook: Anne Meulendijks wint in Zakrzow de Wereldbeker Grand Prix

Bron: Dressage-News

Foto: Digishots

Reacties