Anne Meulendijks: “Hotspot had een echte wedstrijdmentaliteit”

Anne Meulendijks: “Hotspot had een echte wedstrijdmentaliteit”

0 1012
Anne Meulendijks & Hotspot - Foto: Digishots

Anne Meulendijks vormde twee jaar lang een combinatie met de vos Hotspot (v. Dancer). De negenjarige ruin is verkocht naar een jeugdruiter in Duitsland.

Internationaal

Meulendijks vertelt “Het was de bedoeling om Hotspot vorig jaar Lichte Tour te starten. Hij zou naast Avanti meegaan op internationale wedstrijden. Door de Corona zijn we thuis door gaan trainen voor de Zware Tour en dat pakte hij heel goed op. Het is in deze tijd toch wel moeilijk. Mocht er iemand komen dan zouden we het wel overwegen om hem te verkopen.”

Wedstrijdpaard

De KWPN ruin was in eigendom van Floortje Hazenveld. “Er kwam een Junior ruiter die een heel goed paard zocht. Hotspot was heel makkelijk en fijn te rijden. Een echt wedstrijdpaard met en goede mentaliteit. In de ring deed hij altijd zijn best. In deze tijd was het een beslissing waar we geen nee op konden zeggen.”

WK Jonge Dressuurpaarden

“Hij was in de eerste instantie aangekocht voor Floortje. Ik had een keer op hem gereden en zei ‘ik denk dat het een veel beter paard is dan jullie in de eerste instantie denken’. Zo kwam ik op het idee om hem klaar te maken voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Hij liep Z1 dressuur met Floortje en hij moest binnen een maand alles leren. Om bij de wildcard selecties te komen moest hij een Lichte Tour proef lopen. Het was nog heel erg groen maar ik denk wel dat ze zijn potentie zagen. Het WK ging boven verwachting goed” vertelt Meulendijks.

Boven verwachting

In de kwalificatie voor zevenjarigen werd de combinatie twaalfde met 75,066% als twaalfde. Ze plaatsen zich hiermee direct voor de finale waar ze opnieuw twaalfde werden met 74,543%. “Hij deed het wel allemaal, wat hij liet zien was boven verwachting. Na het WK zijn we thuis eerst aan de basis gaan werken. Helaas hebben we hem dat jaar erna niet meer kunnen uitbrengen door de Corona. Het zware werk pakte hij thuis super op. Het was voor mij ook niet erg als hij was gebleven, als snap ik de keuze van de eigenaren”.

Jeugdrubrieken

“Hotspot is een heel goed paard en hij is super terecht gekomen in Duitsland. Het meisje kan nog rijden bij de Children en wilt daarna doorstromen naar de Junioren. Hij gaat daar nooit meer weg, haar zusje zal hem later van haar overnemen. Hij had daar niet beter terecht kunnen komen. Ik heb een hele mooie tijd met hem gehad en ik ben heel blij dat ik hem heb mogen rijden” vertelt de amazone.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties