Anne Hoogenboom: “Het bleek goed genoeg om te winnen “

Anne Hoogenboom: “Het bleek goed genoeg om te winnen “

Anne Hoogenboom en Glenlivet.
Anne Hoogenboom en Glenlivet.

Hoewel het helemaal niet de bedoeling was, besloot Anne Hoogenboom op het laatste moment om haar debuut met Glenlivet in het ZZ-Zwaar iets eerder te maken dan gepland. Einduitkomst: 64,36% en een eerste prijs in haar ‘droomdebuut’, zoals ze het zelf noemt.

In vorm

“Het was helemaal niet de bedoeling om nu al ZZ-Zwaar te starten. Ik heb een paar weken geleden de laatste winstpunten gehaald om over te mogen. Ik heb daarna met mijn trainer Jeff Heijstek afgesproken dat we rustig aan het niveau wat omhoog zouden rijden en dan in het voorjaar een keer te starten, maar toen de les van vorige week niet door ging heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld voor een wedstrijd op ZZ-Zwaar niveau”, vertelt de dressuuramazone. “Mijn paard was echt in vorm en ik wilde het gewoon proberen.”

Goed gevoel

Hoogenboom verwachtte niet veel van haar proef. “De voorbereidingen waren eigenlijk vrij kort, maar daardoor ook relaxt. Ik ben er naartoe gegaan zonder verwachtingen en ik hoopte dat het goed genoeg was om een winstpunt te rijden. Het losrijden ging super fijn dus ik ging met een goed gevoel de proef in. Ik had er onwijs veel zin in en vertrouwde op mijn paard en op mezelf. Uiteindelijk bleek het goed genoeg om te winnen.”

Glenlivet

Hoogenboom brengt de achtjarige Glenlivet (v. Andretti) pas twee jaar uit op wedstrijd en is vanaf het L naar het Z geklommen. “We gaan echt hard de laatste tijd, maar er zijn nog wel een paar dingetjes waar we aan moeten werken. Als iets niet helemaal lukt in de proef kan Glen wat onzeker en druk worden, dan heb ik niet altijd meer de controle over hem. Hierdoor gingen de series ook niet helemaal foutloos. Het drafgedeelte ging wel echt super en ik had was uiteindelijk erg tevreden over de proef. De jury gaf aan dat we gewoon meters moeten maken, en dat klopt ook wel. Er zit nog veel werk aan, maar voor nu ben ik erg tevreden.”

Doel

De amazone haar ultieme doel is samen de Grand prix behalen. “Met mijn vorige paard reed ik bijna Grand Prix, maar die raakte op het laatste moment geblesseerd. Mijn droom is om dit nog een keer te halen, hopelijk lukt dat met Glen.”

 

Bron: Hoefslag / Overname zonder schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl én bronvermelding niet toegestaan

Foto: Foto4u

Reacties