Annabella Pidgley: ‘Sultan des Paluds overtuigde me met twinkel in z’n ogen’

Annabella Pidgley: ‘Sultan des Paluds overtuigde me met twinkel in z’n ogen’

kirsten brouwer sultan des paluds

De 11-jarige Sultan des Paluds (v. Soliman), die eerder schitterde onder het zadel van Kirsten Brouwer, is opnieuw verkocht. De ruin verhuist van de stallen van Helgstrand Dressage naar die van de Britse amazone Annabella Pidgley.

Kirsten Brouwer

In december kocht Helgstrand Dressage Sultan des Paluds. Onder het zadel van Kirsten Brouwer liep de vosruin verschillende overwinningen bij elkaar. Ze wonnen onder meer een zilveren medaille op het WK voor 7-jarige paarden in 2017. Sultan was daarna erg succesvol in de Grand Prix.

Succesvolle ponyamazone

Nu zal hij te zien zijn onder de Britse Annabella Pidgley, een leerlinge van Cathrine Dufour. Zij was een succesvolle ponyamazone en nam aan 3 EK’s deel met het Britse nationale team. Pidgley verzamelde 10 internationale overwinningen en eindigde 33 keer in de top-3. Ze is nu klaar om zich te laten zien bij de junioren en young riders.

‘Meteen overtuigd’

Annabella Pidgley vertelt: ‘Ik was meteen overtuigd. Hij had zowel mijn aandacht als die van Cathrine getrokken en kon bevestigen met zijn krachtige en overweldigende gangen én met de twinkel in zijn ogen. Hij is eerlijk en erg lief, dus ik ben heel blij met hem. Ik hoop om hem in juniorenwedstrijden te kunnen uitbrengen en mik op het EK voor junioren dit jaar. Ik ben er zeker van dat ik met Sultan een Grand Prix-paard zal hebben voor de komende jaren, zowel bij de Young Riders als bij de U25.’

‘Blij met Cathrine’

De familie Pidgley kocht eerder al paarden bij Helgstrand en werkt samen met Cathrine Dufour. ‘Cathrine is een geweldige trainer, ze heeft ons goed ondersteund en heeft tijdens de pandemie virtuele trainingen gegeven. Mijn familie en ik zijn erg blij met haar en appreciëren haar werk.’

Bron: Helgstrand Dressage

Foto: DigiShots

Reacties