Anna Visser: ‘Johnson heeft het echt verdiend’

Anna Visser: ‘Johnson heeft het echt verdiend’

Minderhoud Hans Peter, NED, Glock's Johnson TN
Hans Peter Minderhoud, Glock's Johnson TN en groom Anna Vissser Nederlands Kampioenschap Dressuur Ermelo 2017 © Hippo Foto - Dirk Caremans 16/07/2017

Het KWPN maakte gisteren bekend dat GLOCK’s Johnson TN door publieksstemming met 3831 stemmen verkozen is tot Horse of the Year 2019. Hij wordt op de KWPN Stallion Show in Den Bosch gehuldigd op vrijdag 31 januari.

Hans Peter Minderhoud bracht de imponerende hengst succesvol naar het hoogste niveau en groom Anna Visser week hierin nooit van hun zijde. Vanaf het moment dat hij als driejarige bij Minderhoud kwam zorgde Visser ervoor dat het hem aan niets ontbrak.

Speciaal

“GLOCK’s Johnson TN heeft deze titel echt verdiend”, vindt Visser. “Hij heeft altijd super zijn best gedaan. Het is echt een bijzonder en heel lief paard en hij is echt mijn vriendje. We hebben een hele speciale band samen. Voor mij is hij een open boek. Daarnaast is hij ook nog eens super knap. Ik heb nog geen knappere gezien. GLOCK’s Dream Boy N.O.P. komt misschien in de buurt, maar Johny blijft de knapste”, lacht ze.

Erelijst

GLOCK’s Johnson TN heeft een flinke erelijst achter zijn naam. Als jong paard werd hij kampioen van de hengstenkeuring, winnaar van de hengstencompetitie en tweede in de Pavo Cup. Daarna volgden vele Lichte Tour-successen. Op het hoogste niveau gaf hij ook zijn visitekaartje af. Zo won hij teambrons op de WEG in Caen en Europees teamgoud en individueel brons in de Grand Prix Special in Aken. Op de Olympische Spelen in Rio was hij ook van de partij met Minderhoud.

Weer tweede

De top drie in de verkiezing wordt aangevuld door Blue Hors Zack op, wederom, een tweede plaats met 1.323 publieksstemmen. Zaïre-E volgt op de derde plaats met 1.227 stemmen. Tangelo van de Zuuthoeve is als vierde geëindigd met 667 stemmen. Gevolgd door Explosion W met 622 stemmen en Horse of the Year 2018, Verdi TN, met 451 stemmen.

Bron: De Hoefslag/ KWPN

Reacties