Anna Kasprzak neemt afscheid van Select Ecco

Anna Kasprzak neemt afscheid van Select Ecco

Select Ecco
Select Ecco, hier met Victoria Vallentin op CHIO Aken 2014. (foto: DigiShots)

De Deense dressuuramazone Anna Kasprzak heeft afscheid moeten nemen van Select Ecco, haar eerste Grand Prix-paard. Eurodressage schrijft dat de ruin op 19 maart werd ingeslapen. Select Ecco werd 19 jaar oud.

Select Ecco hoefbevangen

Kasprzak zegt: ‘Negen jaar geleden maakten we samen ons Grand Prix-debuut. In de U25 verzamelde hij ook mooie resultaten met Victoria Vallentin. Het afgelopen anderhalf jaar kon hij bij ons van zijn pensioen genieten. We moesten hem helaas laten inslapen, omdat hij hoefbevangen was.

Met Anna Kasprzak tot op U25 GP-niveau

Select Ecco (v. Sandro Hit) werd door de familie Kasprzak gekocht als jong paard, en Anna maakte in 2007 haar nationale wedstrijddebuut met hem. In 2008 startten ze internationaal op YR-niveau en in 2009 wonnen ze de Ecco Cup Finals in Denemarken op U25-niveau. Met Select Ecco stootte Anna door tot op het U25 Grand Prix-niveau.

Schoolmeester voor Victoria Vallentin

Tussen 2011 en 2013 werd Select Ecco niet internationaal uitgebracht. Anna reed in november 2012 een laatste nationale wedstrijd met hem en daarna kreeg hij kort Mille Larsen Warncke in het zadel. In oktober 2013 maakte Select Ecco zijn comeback in de internationale wedstrijdring, als schoolmeester voor Victoria Vallentin. Eerst op YR-niveau en in de zomer van 2014 op U25 GP-niveau. In 2015 won de combinatie de Ecco Cup Finals. Ze startten voor het laatst op het CDIO-U25 in Braunschweig (februari 2016), waar ze negende eindigden.

 

Bron: Eurodressage

Reacties