Anna Blomgren en ‘spooky’ Quattro betoveren Scandinavium *video*

Anna Blomgren en ‘spooky’ Quattro betoveren Scandinavium *video*

0 1436
Anna Blomgren en Torveslettens Quattro
Anna Blomgren en Torveslettens Quattro tijdens een schriktrainingshow met zeil

De Zweedse amazone Anna Blomgren met Torveslettens Quattro kennen wij van de Hoefslag Masterclas op het CHIO terrein in Rotterdam, waar ze een clinic gaf samen met partner Will Rogers.

Vorig jaar deed de combinatie haar intrede in de internationale dressuurring met, en met succes. In Geneve en Deauville won ze de Grand Prix Special en waren er ook telkens 70+ scores in de Grand Prix. Vandaar dat de combinatie is opgenomen in het Zweedse A-kader.

Bruidsjurk

In het Scandinavium in Zweden, tijdens de Gothenburg Horse Show, kwam de combinatie in actie. Niet in de Grand Prix, maar in een wervelende show, waarin de amazone in een witte bruidsjurk de Grand Prix-proeven doornam met de expressieve dochter van Quaterback.

Van stresskip naar relaxed dressuurpaard

Wie de show in Rotterdam gezien heeft, zal niet verbaasd zijn dat Quattro nog geen oor verdraaide terwijl de rookmachines volle toeren draaiden en het grote zeil over haar heen getrokken werd. Geconcentreerd op haar amazone liet ze zich vol vertrouwen zien, óók met een bitloos hoofdstelletje.

Dat is bijna niet te geloven als je bedenkt dat de merrie toen vijf, zes was, al voor een opwaaiend blaadje in de stress schoot. De trainingsmethode van Will Rogers zorgde ervoor dat de talentvolle schimmel veranderde in een paard dat haar pas afmaakt, en o zo expressief is tussen de witte hekjes.

Prins Will Rogers

Anna heeft inmiddels haar eigen prins al gevonden. Ze ging samenwerken met de Australische trainer Will Rogers in Nederland en trouwde vorig jaar. Het paar zetelt nu in Duitsland, waar ze samen hun dressuur- en africhtingsstal runnen.

Bekijk de foto’s op Tidningen Ridsport.

Ridehesten/Hoefslag

Foto: Remco Veurink (archief 2016)

Reacties