Anky van Grunsvens Nelson overleden

Anky van Grunsvens Nelson overleden

0 13113
dressuur algemeen subtop

Anky van Grunsven heeft afscheid moeten nemen van Nelson (v. Weltmeyer), zo meldt ze op Facebook. “Wat een bijzonder paard was hij. Ik zou een boek aan verhalen over hem kunnen schrijven”, schrijft ze.

De mooie ruin kwam bij Van Grunsven op stal omdat hij kreupel was en op de wei moest herstellen. Sjef was mede-eigenaar. Na één jaar zag Van Grunsven hem zuiver en met veel takt door de wei draven. Ze pakte hem vervolgens voorzichtig op en hij is vervolgens nooit meer kreupel geweest.

Clinics

Van Grunsven reed Nelson tot en met de Lichte Tour en hij ging regelmatig mee op wedstrijd voor de prijsuitreikingen. Daarnaast nam ze hem graag mee voor clinics, waar hij volgens haar het ideale paard voor was.

In 2013 werd Nelson tijdelijk gereden door de Taiwanese ruiter Kuo Li Yu. Hij bracht de toen 18-jarige ruin  succesvol uit in de Prix St. Georges als voorbereiding op zijn deelname aan de Asian Games in 2014.

Nelson werd 25 jaar oud.

 

Vandaag met ontzettend veel pijn in mijn hart afscheid genomen van Nelson. Wat een bijzonder paard , waarvan ik wel een boek aan verhalen kan schrijven. We gaan je missen💔R.I.P #friendsforever #twohearts 💫✨💞

Geplaatst door Anky van Grunsven Official Fanpage op Donderdag 20 augustus 2020

Bron: Facebook / Anky van Grunsven

Foto: Remco Veurink

Reacties