Anky van Grunsven bij Op1: “Wij laten dit gebeuren en dat is...

Anky van Grunsven bij Op1: “Wij laten dit gebeuren en dat is geen positief signaal”

0 8743
Anky van Grunsven
Anky van Grunsven - Salinero Indoor Brabant 2013 © DigiShots

Anky van Grunsven was vrijdagavond te gast bij de talkshow Op1. Hier vertelde zij over Jumping Amsterdam en reageerde zij op de kritiek dat zij paarden zou mishandelen.

Terugkijken

Wanneer de presentator vraagt wat Van Grunsvens’ aandeel is in Jumping Amsterdam, reageert zij: “Ik ga er kijken en van de paardensport genieten.” Vervolgens blikt het programma terug op haar overwinning met Salinero op de Wereldruiterspelen van 2006 in Aken. Zelf geeft ze aan ook nog wel eens terug te kijken naar mooie momenten als deze. De afgelopen week keek ze terug naar haar proef met Bonfire van 1994, de keer dat ze voor het eerst Wereldkampioen werd.

Onlogisch

De vraag valt: “Hoe heb je het paard geleerd die stapjes te zetten?”. Van Grunsven vergelijkt het trainen van een paard met het leren lopen aan een kind. Vervolgens legt de drievoudig Olympisch Kampioene uit hoe het traject van beleren en opleiden in zijn werking gaat. “Ik vind het zo onlogisch, bij een kind kun je het voordoen maar bij een paard…”, stelt de presentatrice. “Mijn kinderen kunnen ook salto’s en zo, dat vind ik ook onlogisch, maar ze kunnen het wel!”, reageert Van Grunsven vergelijkend. Ze stelt: Ik kan een paard niet iets leren wat hij niet al kan.

Kritiek

Op de kritiek over onder andere het met een bit rijden, reageert Van Grunsven dat ze het jammer vindt dat dit nu naar buiten komt. “Ze roepen iets, en dat is negatief, dat trekt toch altijd wel aandacht. Dan denk ik; ‘Oké, iets in de paardensport doen wij niet goed, want wij laten dit gebeuren en dat is niet een positief signaal.’

Kijk de volledige aflevering via NPO Start.

Bron: NPO Start / Hoefslag

Foto: © DigiShots

Reacties