Anky: ‘Het is heel heftig hier’

Anky: ‘Het is heel heftig hier’

0 9289

Anky van Grunsven woont in Erp. Een dorp dat al vele doden en veel zieken kent door het coronavirus. In het AD reageert ze op het feit dat de Olympische Spelen niet door gaat.

Anky van Grunsven, olympische dressuurkampioene van 2000, 2004 en 2008, ligt eigenlijk niet écht wakker van het uitstel van de Olympische Spelen vanwege het coronavirus.

Heftig

“Het is echt heel heftig hier. Al twee weken zie ik niemand meer op straat. Dat is nu even belangrijker. We staan allemaal even on hold, we staan stil. Ook de Olympische Spelen.”

Angst

“Dit virus leidt tot angst bij veel mensen”, vervolgt Van Grunsven, met Bonfire winnaar in Sydney 2000, met Salinero in Athene 2004 en in Hongkong 2008.  “We krijgen daarna te maken met grote economische gevolgen en ook weten we niet wanneer alles onder controle is. Dan moet je gewoon de knoop doorhakken en nu niet naar Tokio gaan.”

Meeleven

Wel leeft Van Grunsven, ook als voorzitter van het hippische topevenement Dutch Masters (voorheen Indoor Brabant) mee met het Japans organisatiecomité. “Het is niet gemakkelijk om een dergelijke beslissing te nemen en het is moeilijk de gevolgen meteen te overzien. Er zijn hotels geboekt, vluchten geregeld, accommodaties vastgelegd, sponsors aangetrokken. De consequenties zijn enorm en al dit soort zaken zijn niet zo maar even een maand op te schuiven.”

Niet meer favoriet

Van Grunsven realiseert zich dat de ene atleet misschien nu op zijn top is en de andere pas volgend jaar. “Voor een aantal sporters zal dit heel slecht uitkomen. In 2021 zijn ze misschien niet meer de favoriet die ze nu zijn. Ik begrijp dat zoiets moeilijk is, maar wat er nu speelt is voor de hele wereld moeilijk. Gewoon blijven oefenen, hopen dat dit snel voorbij gaat en dan uitkijken naar 2021. We stellen het even uit en gaan er volgend jaar naar toe. Dat is het. Maar natuurlijk is dit heel vervelend.”

Bron: AD

Reacties