Anique Meijerink: “Mijn kinderdroom om het Z te bereiken is al bijna...

Anique Meijerink: “Mijn kinderdroom om het Z te bereiken is al bijna uitgekomen”

Vanwege haar auto-immuunziekte was Anique Meijerink opzoek naar een klein en braaf paard om uit te kunnen brengen in de dressuursport. Ondanks dat de valkpony Jetstream’s Dream (v. Jetstream W) net iets te klein was, viel de amazone als een blok voor de merrie. Ondertussen zijn ze hard opweg om de laatste winstpunten voor het Z binnen te slepen.

“Toen we haar advertentie online tegenkwamen waren we gelijk verliefd en ook bij de eerste keer kijken voelde het gelijk goed. Van het een kwam het ander, dus na de keuring hebben we haar gelijk meegenomen”, begint de amazone te vertellen. “Het was liefde op het eerste gezicht en ze was een plaatje om te zien. Daarnaast moesten we buiten proefrijden terwijl het stormde, waardoor ze gelijk liet zien dat ze super braaf was”.

Debuut

Omdat de merrie gelijk bewees heel braaf te zijn, besloot Meijerink haar te kopen. “Kort voor we opzoek gingen naar een paard kreeg ik de diagnose dat ik een auto-immuunziekte heb, dat was wel even schrikken. Ik merk dat ik minder spierkracht heb en dat ik heel snel moe ben, dus een braaf paard is echt belangrijk voor mij. Jedy was gelijk braaf en na twee maanden lessen gevolgd te hebben, maakten we ons debuut in de B”.

Hun eerste wedstrijden bevielen zo goed dat de combinatie vanaf toen fanatiek is blijven starten. “Een van onze hoogtepunten was het Texelweekend drie jaar geleden. Hier hebben we het hele L2 uitgereden in één weekend, én zijn we M1 gestart. Ondertussen rijden we M met winstpunten, al kunnen we nu even niet weg natuurlijk”.

Zelfverzekerder

De coronatijd wordt door Meijerink goed benut. “We doen nu alleen maar leuke dingen. We zijn naar trainingsweken geweest en we hebben regelmatig buitenritten gemaakt. Ook hebben we onze eerste crosslessen gevolgd, allemaal nieuwe dingen dus”.

“Ik heb echt mijn droompaard gevonden. Volgens mij droomt iedereen er als klein meisje van om in het Z te komen, we hebben die droom al bijna waargemaakt. Als het straks weer kan wil ik weer volop gaan starten dus we zijn heel dichtbij. Naast dat ze het goed doet in de sport is ze op buitenrit en ander terrein gewoon heel braaf. Ook met mijn kleine oppas kindjes is ze super lief, die rijden er gewoon mee weg”. Meijerink haar grootste doel voor nu is om tussen de paarden het Z te bereiken. “Mijn korte termijn doel is om iets zelfverzekerder te worden op buitenrit omdat Jedy daar nog best wel heet kan worden. Daar gaan we de komende tijd hard mee aan de slag”, sluit ze gedreven af.

Anique Meijerink en Jetstream zijn ook te volgen via Instagram!

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Diana Breed fotografie

Reacties