Angelique Melisse Europees kampioen MCI

Angelique Melisse Europees kampioen MCI

Afgelopen weekend vonden er in Le Pin, in de buurt van Parijs, de Europese kampioenschappen MCI plaats. Ook vanuit Nederland was er sterke afvaardiging naar dit EK voor Iberische rassen. Angelique Melisse werd zelfs met haar paard Don Damaro gehuldigd als Europees kampioen in level 2 (M/Z nieau).

Reserve kampioen

Op de Nederlandse kampioenschappen, die golden als selectie voor het EK, werd Melisse nog reserve kampioen achter Hester Bischot en H-Trovas de Penedo. Met haar Spanjaard werd ze op het EK in de eerste proef vierde en won ze de kür op muziek met zo’n afstand dat ze overall gehuldigd kon worden als Europees kampioen.

Boerenknol

“Ik had het echt nooit verwacht”, reageert Melisse dolblij. “Ik heb een Spanjaard, die niet een typische Spanjaard is. Hij is groot met 1.70 en lang en hij is een gewone beweger. Ik noem hem altijd mijn ‘simpele boerenknol’. Eindigen in de middenmoot had mij al geweldig geleken in dit sterke deelnemersveld. Dat ik gewonnen heb is gewoon een droom!”

Genieten

“In de eerste proef was hij best bang in de baan. Het was al knap dat we toen nog vierde werden. Toen we Kür gingen rijden dacht ik alleen maar dat ik er gewoon van moest genieten dat we er mochten rijden. Don deed er toen echt een schep bovenop en bleef er maar aan trekken en gaan. Ik kon onderweg niet stoppen met lachen. Hij was geweldig. Ik zit nog steeds op mijn roze wolk.”

Amateur

“Ik ben maar een amateur. Ik had nooit verwacht dat ik ooit Z zou starten. Ik dacht gewoon dat ik dat niet zou kunnen. Inmiddels starten we Z2, wat ik al echt geweldig vind. Het is ook echt fantastisch dat je als amateur op zo’n internationaal topevenement kunt rijden. Echt een super ervaring. De wissels van Don zijn nog niet helemaal bevestigd, dus daar gaan we nu hard aan werken. Eerst krijgt hij nog even rust. Daarna zien we wel waar het schip strandt. Helaas kunnen we dit jaar niet mee doen aan de selectiewedstrijden voor de Kingsley Future Cup voor barokke paarden. Dat had me ook echt super geleken, maar nu met het EK vind ik het iets teveel worden voor hem. Volgend jaar doen we zeker mee”, blikt ze alvast enthousiast vooruit.

Top tien

Hester Bischot werd op dit niveau overall zesde met H-Trovas de Penedo. Op de andere levels waren er nog top tien klasseringen voor: Liza Mars met Xerez (vierde), Manouska Evers-oosterbroek met Derotte II (vierde) en Pauline Ros met Senegal AA (negende).

Vierde

In de landenstrijd eindigde Nederland als vierde. Achter winnaar België, dat werd gevolgd door Groot-Brittannië en Frankrijk.

Bron: De Hoefslag

Reacties