Anemone Horse Trucks Bokaal: Yvet Nijhof en Thierry Van Reine winnen

Anemone Horse Trucks Bokaal: Yvet Nijhof en Thierry Van Reine winnen

0 187
Thierry van Reine
Thierry van Reine won de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal klasse M Z met Saint-Tropez Foto Wendy Scholten
De vierde editie van de springponycompetitie om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal werd zondag afgesloten met winst voor Yvet Nijhof in de klasse L en Thierry Van Reine in de klasse M/Z. Na vijf selectiewedstrijden werden de finales voor veel publiek verreden op het hoofdterrein van het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld.

Wonders Wembley

In de finale klasse L werd er zeer goed gereden en dertien van de achttien ponyruiters kwamen terug voor de barrage. Daarin maakte Yvet Nijhof uit Neede optimaal gebruik van de grote galop van haar pony Wonders Wembley. Regina Kappert opende direct daarna de aanval met Easter Blitz BB, dook onder haar tijd maar sprong op de afsluitende Anemone Horsetrucks oxer een balk naar beneden. De tweede prijs was voor Vivian Schiphorst met haar kleine B-pony Special Spirit en derde werd Jitske Schuurman op Carramba.

Snel

De 15-jarige Yvet Nijhof, leerling van Nina van de Brug, straalt na haar overwinning. ‘Het is de eerste keer dat ik deze finale reed, super leuk op zo’n groot terrein. Het moet allemaal meezitten, maar ik wist dat ik een kans had om hoog te eindigen. M’n pony springt niet hoog over de hindernis en kan heel goed galopperen, waardoor we heel vaak snel zijn’, lacht ze bescheiden. De eerste plaats is een mooie revanche op het Gelders regiokampioenschap. ‘Het hele jaar sprong de pony foutloos en uitgerekend daar viel een balkje’, vertelt haar vader. Met haar andere pony won Yvet Nijhof recent zilver op het NK in de klasse M.

Klasse M/Z

Thierry Van Reine uit Herveld, die van competitiesponsor Bert van Kooten een wildcard had gekregen voor de finale, benutte zijn startplek optimaal in de klasse M/Z. In deze finale met veertien starts kwamen zes combinaties voor de barrage terug. Vivian Schiphorst kwam ook hier sterk naar voren met Miss Morning Quality en zou opnieuw tweede worden. Thiery Van Reine, die ook aan de eventing in Varsseveld deelnam, reed de barrage op volle snelheid met Saint-Tropez en dook ruim drie seconden onder de tijd. Ymke Ribbels mocht zich als nummer drie opstellen met Fee. ‘Heel erg blij’, is Thierry Van Reine met het winnen van de finale. ‘Ik dacht: Ik zet goed gas erop en dat is goed gegaan. M’n pony is van zichzelf supersnel , is goed voorzichtig en heeft een geweldige techniek met een super voorbeen. Ik heb er vandaag alles uit kunnen rijden’, lacht hij.

Afsluiting

Het duurt niet lang of Thierry Van Reine sluit zijn ponycarriere definitief af aangezien hij zestien is. ‘Dit was een van de laatste ponywedstrijden en dan stap ik over naar de paarden.’ In Varsseveld had hij genoeg te doen. Met de pony Zapp werd hij derde in de internationale ponyeventing en hij nam ook deel aan de nieuwe M-cross voor paarden. Zijn ouders zijn ook vervent eventingliefhebbers, al jarenlang sponsor van Alice Naber-Lozeman en eigenaar van haar olympische toppaard ACSI Peter Parker.

Bron: Persbericht www.hippischfestijn.nl

Foto: Wendy Scholten

Reacties