Andries van Daalen: “COVID-19 vraagt om creatieve oplossingen”

Andries van Daalen: “COVID-19 vraagt om creatieve oplossingen”

eerste bezichtiging kwpn dressuurhengsten
Nolegro KWPN Eerste bezichtiging 2020 © DigiShots

2020 gaat de boeken in als een bewogen jaar dat geheel in het teken stond van de coronapandemie, beter bekend als Covid 19. KWPN-voorzitter Andries van Daalen blikte in ‘Breeding News’ terug op 2020.

Contact

Vele evenementen zijn echter afgelast of vonden plaats zonder publiek. “Ik – en ik vermoed velen met mij – heb het contact met onze leden en andere paardenliefhebbers gemist. Want wat is er nou mooier dan met gelijkgestemden van gedachten te wisselen over de fokkerij, de sport en alles rondom ons geliefde KWPN-paard. Maar de realiteit is dat dat er dit jaar gewoon niet inzat.”

Eerste bezichtiging

Onlangs is de eerste bezichtiging van de spring-, dressuur- en Gelderse hengsten op het KWPN-centrum afgerond. Hier mochten alleen voorbrengers en begeleiders mee naar binnen, en eigenaren konden uitsluitend de verrichting van hun eigen hengst bijwonen. “Maar alles was uitstekend te volgen via de livestream op KWPN.tv, onze website en op ClipMyHorse. Met als resultaat dat in de eerste twee dagen al 12.000 unieke bezoekers uit zo’n 35 landen naar de verrichtingen van de hengsten keken: een bereik wat we nooit fysiek in Ermelo hadden gehaald. Het KWPN-paard heeft wereldwijd zo weer extra aan bekendheid gewonnen. Ik heb enorm veel positieve reacties hierop gekregen. Want bijvoorbeeld de beelden op het harde, waarbij de hengsten op correctheid in beweging worden beoordeeld, waren via de livestream beter te bekijken dan ooit tevoren in de live situatie ter plaatse.”

Financieel

Van Daalen: “We hebben eerder dit jaar stevig ingezet op kostenbeheersing, maar al snel kwamen positieve geluiden uit het veld: er lijken meer merries gedekt en het aantal veulenregistraties is dit jaar hoger dan vorig jaar. Het aantal hengsten dat werd aangeboden voor de eerste bezichtiging was nagenoeg gelijk aan vorig jaar. We hebben meer geïnvesteerd in de online verslaggeving middels livestreams, maar minder kosten gemaakt op het vlak van de evenementen: deze zijn of afgelast of veel kleinschaliger georganiseerd. Gelukkig sluiten we 2020 financieel gezien positief af.”

Lees hier het hele artikel.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties