Andrew Heffernan in het dressuurzadel van een Cob voor Australië

Andrew Heffernan in het dressuurzadel van een Cob voor Australië

Andrew Heffernan, Millthyme Corolla
Andrew Heffernan en Millthyme Corolla, hier op de Olympische Spelen in 2012. (foto: Remco Veurink)

De Nederlandse Olympische eventer Andrew Heffernan gaat zich op 26 januari inzetten om geld in te zamelen voor Australië. Dit gaat hij op een bijzondere manier doen. Namelijk door mee te doen aan een dressuurwedstrijd met een grote Cob, in kleding met een Australisch thema.

Initiatief

Amazone en initiatiefneemster Natalie Heaton plaatste op social media een bericht of er belangstelling was om deel te nemen aan een evenement om zo geld in te zamelen voor de slachtoffers, waaronder de paarden, van de bosbranden in Australie. Somerford Horse Park in Cheshire boot direct haar locatie aan om de wedstrijd te houden. Inmiddels staat de teller op 200 deelnemers. Veel bedrijven ondersteunen de wedstrijd met grote prijzen.

Bijna dood

Mairead Martin vroeg Heffernan hoeveel geld zij op zou moeten halen om hem mee te laten doen met haar grote Cob Blue. Ze sproken 1000 pond af, maar inmiddels heeft ze al 2000 pond opgehaald. Blue was vorig jaar bijna dood en bracht 31 dagen door op de intensive care. Artsen kregen hem maar niet stabiel en wisten niet waarom dat was. Wonder boven wonder herstelde hij. “Geweldig dat een paard dat bijna dood was, nu geld ophaalt om andere paarden te helpen”, zo sprak zijn eigenaresse Martin. “Ook heel sportief van Andrew om met hem mee te doen om zo geld in te zamelen.”

“Hij is best log. Ik heb waarschijnlijk nog nooit zo wijd gezeten”, lachte Heffernan. “Maar het is een bijzondere Cob en ik kijk uit naar de wedstrijd.”

Bron: De Hoefslag/ Horse and Hound

Reacties