Andresen en Brouwer komen er niet uit

Andresen en Brouwer komen er niet uit

Handsome O Jan Brouwer
485 - Handsome O KWPN Henstenkeuring 's Hertogenbosch 2015 © Dirk Caremans

Vanmiddag vond eindelijk de daadwerkelijke rechtszitting plaats in de casus Handsome O. De kantonrechter deed nog een poging tenminste iets van een schikking in de twist tussen Kristin Anderesen en Jan Brouwer te bewerkstelligen, maar beide partijen kwamen zelfs over de stalling van Handsome O niet tot een oplossing. 

De eigenaresse van Handsome O, Kristin Andresen bleef ook vanmiddag volharden dat de kampioenshengst die zij in 2015 op de KSS-veiling kocht al bij Brouwer last had van hanentred. Zij baseert zich daarnaast op het consumentenrecht, wat betekent dat Brouwer zou moeten aantonen dat Handsome O iets op zijn Deense stal Katrinenlund zou zijn overkomen.

Brouwer is daarentegen van mening dat Andresen helemaal niet als consument gezien hoeft te worden, aangezien ze meerdere paarden heeft en ook dekhengsten voor de fokkerij aanbiedt.

Als laatste poging probeerde de kantonrechter de partijen nog tot schikking te verleiden omtrent de stalling van Handsome O. Brouwer was bereid Handsome O op stal te nemen, omdat Andresen wel van de hoge stalkosten van Handsome O af wilde. Maar ook in deze kwestie kwamen de partijen niet bij elkaar.

De rechter doet over vier weken uitspraak.

Reacties