Amerikaanse ruitersportbond lanceert trainersnetwerk

Amerikaanse ruitersportbond lanceert trainersnetwerk

0 206
netwerk trainers verenigde staten
Robert Dover - Dr. Richard Mitchell - Debora McDonald Alltech FEI World Equestrian Games™ 2014 - Normandy, France. © DigiShots

De Amerikaanse ruitersportbond USEF heeft een netwerk van trainers samengesteld dat het dressuurteam moet gaan ondersteunen. Van het nieuwe netwerk maakt onder meer ook de in de Verenigde Staten woonachtige Nederlandse fokker Willy Arts deel uit.

Het doel van dit netwerk is om een groep gelijkgestemde dressuurtrainers bijeen te krijgen die gaan samenwerken met chef-kok d’Equipe Debbie McDonald, coach Charlotte Bredahl, jeugdtrainer George Williams en ‘young horse coach’ Christine Traurig.

Jong talent

Het doel is onder meer om nieuw talent de kans te geven om zich te ontwikkelen. Dat zijn niet alleen de ruiters, maar ook de paarden. Zij krijgen ondersteuning tijdens wedstrijden of extra trainingsfaciliteiten. Ook aan de onderlinge verhoudingen zal worden gewerkt.

“Door de samenwerking met de diverse coaches met een gezamenlijk doel denken we het bestaande talent beter te kunnen ontwikkelen,” aldus Debbie McDonald. Naast Arts maken ook Allison Brock, Ashley Holzer en Guenter Seidel deel uit van het nieuwe netwerk.

Willy Arts

Willy Arts is voorzitter van KWPN Noord Amerika en runt in Hanford (Californië) zijn DG Bar Ranch. Daar fokt, traint en verkoopt hij dressuurpaarden. Hij biedt onder meer de KWPN-hengsten Koning (v Bordeaux), Gaspard De La Nuit DG (v Ravel) en Idocus (v Equador) ter dekking aan.

Bron: USEF / Hoefslag

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties