Amerikaanse amazones maken zich op voor wereldbekerfinale

Amerikaanse amazones maken zich op voor wereldbekerfinale

Kasey Perry-Glass - Dublet wereldruiterspelen
Kasey Perry Glass - Goerklintgaards Dublet FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Drie Amerikaanse combinaties maken zich op voor de wereldbekerfinale dressuur, volgende week in Gothenburg. Voor de paarden is de reis vanuit Wellington begonnen.

Zij komen eerst aan in Amsterdam om van daaruit door te reizen naar Zweden.

Voor de Verenigde Staten komen Laura Graves en Verdades, Kasey Perry-Glass en Dublet en Adrienne Lyle en Salvino aan de start. Zij worden begeleid door Debbie Mc Donald, die de Wereldbeker in 2003 won, uitgerekend in Gothenburg!

Teamgenoten

Het trio is inmiddels een vaste waarde voor Team USA. De amazones namen al deel aan de Olympische Spelen en waren ook teamgenoten tijdens de Wereldruiterspelen vorig jaar in Tryon, waar ze een zilveren medaille wonnen.

Graves bezet met de KWPN-ruin Verdades momenteel de tweede plek op de wereldranglijst. Deze wereldbekerfinale is de vierde voor de ervaren combinatie. Tweemaal was de finale in Omaha, vorig jaar werd Graves tweede achter Isabell Werth in Parijs. Ook in Gothenburg moet de amazone het opnemen tegen de Duitse nummer één van de wereld en haar wondermerrie Weihegold OLD.

Omaha

Kasey Perry-Glass bezet de vijfde plek op de wereldranglijst. Zij kwam een keer eerder aan de start van een wereldbekerfinale; dat was in Omaha in 2017.

Adrienne Lyle (nummer 15 op de wereldranglijst) maakte eveneens deel uit van het Amerikaanse team tijdens de wereldruiterspelen in Tryon. Zij rijdt volgende week haar eerste wereldbekerfinale.

Alleen teamlid Steffen Peters is er nu in Gothenburg niet bij. Hij schreef in 2009 in Las Vegas de wereldbeker op zijn naam met Ravel.

Nederlandse ruiters

Voor Nederland werd Emmelie Scholtens met Apache vorige week middels een wildcard aan de startlijst toegevoegd. Voor Scholtens komt de kans om te starten in Gothenburg goed uit: “Apache is goed in vorm, op Indoor Brabant scoorden we in de kür 80.43%. Dit wordt onze eerste wereldbekerfinale, ik kijk er naar uit.

Ook Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Dream Boy N.O.P. reizen voor TeamNL naar Zweden.

Niet eerlijk

Madeleine Witte-Vrees wees eerder haar uitnodiging voor de wereldbekerfinale af, vanwege een blessure van haar hengst Cennin. “Het is een hele eer dat ik een wildcard heb gekregen maar soms moet je toch lastige beslissingen maken. Ik vind het ook niet eerlijk voor het paard als ik hem in een week tijd moet opbouwen voor een finale.

Bron: dressage-news.com / Hoefslag

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties