Amber de Groot: ‘Homemade was lekker fanatiek’

Amber de Groot: ‘Homemade was lekker fanatiek’

Amber de Groot - Homemade
Amber de Groot - Homemade NK Dressuur 2019 © DigiShots

Afgelopen weekend waren verschillende Nederlandse combinaties succesvol in Frankrijk op CDI Le Mans. Ook Amber de Groot reed zich drie dagen naar de top. Ze kwam met Homemade (v. Hexagon’s Louisville) aan de start bij de young riders.

Ze begon de wedstrijd met de tweede plaats in de landenproef met 67,65%. In de individuele proef werd ze eerste met 69,56% en in de afsluitende Kür op muziek werden ze weer tweede, nu met 71,5%.

Opzoeken

“Ik heb heel fijn gereden, ook al waren de proeven niet helemaal foutloos”, vertelt Amber. “Mijn doel was om fijn te rijden en het gevoel en het beeld dat we thuis hebben ook in de ring vast te houden. Daar is nu soms nog best veel verschil tussen. Het belangrijkste is dat hij scherp blijft in de proef en dat ik er zelf ook aan blijf rijden. Ik moet het een beetje meer opzoeken in de proef en het niet op zijn beloop laten. Gelukkig had ik nu hele stukken waarin dat goed lukte. Nu de hele proeven nog.”

Oefenen voor U25

“Ik ben blij dat we nu nog op wedstrijd mochten. Voorlopig zal het wel even afgelopen zijn met de grote wedstrijden. Het is jammer dat door de Corona zoveel is weg gevallen. Gelukkig mag ik na dit jaar nog een jaar bij de young riders starten. We zijn ook al een klein beetje aan het oefenen voor de U25. Hij is pas acht jaar, dus we doen het rustig aan, maar het zit er zeker wel in”, besluit ze gedreven.

Lauren Neville

Lauren Neville deed het met Valentino (v. Osmium) ook goed bij de young riders. In de landenproef werd ze vierde met 65,93%. In de individuele proef en in de Kür op muziek werd ze derde met 66,96% en 68,06%.

Bekijk hier alle uitslagen van CDI Le Mans.

Bron: De Hoefslag

 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties