‘Amanda Shoobridge stierf aan hersenvliesontsteking’

‘Amanda Shoobridge stierf aan hersenvliesontsteking’

0 4018
Shoobridge
Amanda Shoobridge (foto: Facebook)

Amanda Shoobridge overleed deze week aan een hersenvliesontsteking. Dat heeft haar familie laten weten.

De Australische was naar Londen afgereisd voor een internationale conferentie voor dierenartsen. Toen ze was aangekomen in Londen, werd ze onwel. Ze verloor het bewustzijn en overleed even later.

Stoeterij Revelwood laat weten dat Eve Crestani, de moeder van Amanda, op dit moment in London is om de onmogelijke taak te volbrengen om haar dochter naar huis te halen. ‘Zodat we allemaal afscheid kunnen nemen.’

OO Seven

Shoobridge was de CEO én dierenarts van de Australische stoeterij Revelwood. Daar staat onder meer de KWPN-hengst OO Seven (v. Rubinstein), die in 1999 bovenaan eindigde tijdens het verrichtingsonderzoek. OO Seven werd sinds zijn aankomst in Australië (2011) met succes uitgebracht door David Shoobridge, de partner van Amanda.

Als dierenarts was Amanda Shoobridge vooral actief op het vlak van voortplanting: op Revelwood bood ze onder meer kunstmatige inseminatie en embryotransplantatie aan.

Getalenteerde amazone

Shoobridge was ook een getalenteerde amazone. Ze won onder meer met haar Ferrero Rocher de nationale titel op Lichte Tour-niveau, en won daarna Grand Prix-wedstrijden met hem. Met Revelwood Destiny werd ze derde op de Australische kampioenschappen voor jonge paarden. Revelwood Destiny werd onder meer opgenomen in het nationale dressuurteam.

Bron: Facebook / Hoefslag/ Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Facebook

Reacties