Subtop I Amanda Kampert: ‘Mijn droom is om Grand Prix te starten’

Subtop I Amanda Kampert: ‘Mijn droom is om Grand Prix te starten’

0 1134
Amanda Kampert met Charming. Oud-Beijerland
Amanda Kampert met Charming

Amanda Kampert sleepte vandaag samen met haar ruin Charming (v. Winningmood) met 63,78% de eerste prijs binnen in het ZZ-Zwaar van de subtopwedstrijd in Oud-Beijerland. Het was pas de tweede wedstrijd voor deze combinatie, maar ze hebben al grote plannen voor de toekomst.

“Het is geweldig om op deze manier terug te komen in de subtop”, reageert de blije amazone.

Flitsender

“Ik ben erg tevreden over de proef,” vertelt Kampert. “Hij was helemaal foutloos, maar ik wil de volgende keer wel wat flitsender rijden. Ik reed op safe, en voor het plaatje is het toch mooier als ik niet te voorzichtig rijd. De proef was volgens de jury keurig en foutloos in harmonie gereden, waar je dan op scoort omdat het er vriendelijk uit ziet. Maar ik moet hem er wat meer aan rijden. Daar gaan we ook hard op trainen voor de volgende keer”, legt de amazone uit.

Leuke verrassing

Kampert en Charming zijn pas sinds december een combinatie. “We zijn echt nog naar elkaar toe aan het groeien. Dat maakt het wel extra leuk dat we dan meteen onze tweede wedstrijd winnen. Ik had het totaal niet verwacht, dat maakt het wel een leuke verrassing. Voor de volgende keer ga ik hard werken aan de afstemming, maar ik denk dat dat gewoon een kwestie van tijd is. We hebben er wel echt hard voor getraind en hier doen we het ook voor. Om zo terug te komen in de subtop is wel echt heel leuk.”

Ultieme kans

De amazone heeft vroeger subtop gereden, maar moest door omstandigheden stoppen met het rijden van haar paard. “De koop van Charming was voor mijn gevoel de ultieme kans om terug te komen in de subtop, en deze heb ik dan ook met twee handen aangegrepen. Ik weet niet of het haalbaar is, maar mijn droom is om samen met hem Grand Prix te starten. Vandaag was een mooi begin.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: privébezit

Reacties