Alternatief voor hengstencompetitie springen en dressuur

Alternatief voor hengstencompetitie springen en dressuur

Bart Veeze - Imposantos Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2019/2020 © DigiShots

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus hebben de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur en Blom Hengstencompetitie Springen 2020/2021 niet plaats kunnen vinden. Om u als fokker toch een indruk te geven van de vier- en vijfjarige dressuur- en springhengsten organiseert het KWPN voor de hengsten uit de jaargang 2015 en 2016 een aanlegtest tijdens de KWPN Hengstenkeuring.

Zelfde verrichting

De gevraagde dressuurverrichtingen zijn hetzelfde als bij de reguliere competitiewedstrijden van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur. De hengsten worden in groepjes van twee voorgesteld. Een voorlezer van de organisatie vraagt namens de jury om de verrichtingen te tonen.

Twee manches

De springhengsten springen een parcours over twee manches met een beoordeling van de springtechniek en het gaan tussen de hindernissen. Na de tweede manche wordt bij iedere hengst een toelichting gegeven.

Geen klassement

Aangezien het een aanlegtest is wordt er geen klassement opgemaakt en worden er geen prijzen uitgereikt. Deelname hieraan is onderdeel van het selectiesysteem. Alle rubrieken worden live uitgezonden op KWPN.nl. De dressuur- en springhengsten komen op zaterdag 6 februari in actie.

De ‘Tijdelijke regeling maatregelen covid-19’ stelt dat groepsverbanden boven dertig personen die noodzakelijk zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties zijn uitgesloten van het verbod om in besloten binnenruimten zich op te houden in groepsverband met meer dan dertig personen per zelfstandige ruimte (artikel 3.2 lid 2f). Dit onderschrijft dat activiteiten in het belang van stamboeken en die statutair zijn vastgelegd als activiteiten van stamboeken doorgang kunnen vinden.

Bron: KWPN

Reacties