Allison Brock: van groom tot Olympisch amazone

Allison Brock: van groom tot Olympisch amazone

Allison Brock, Rosevelt
Allison M Brock - Rosevelt Grand Prix Individual CDI3* CHIO Rotterdam 2016 © DigiShots - Lysanne Eijlander

Steffen Peters, Laura Graves en in mindere mate Kasey Perry-Glass waren niet de verrassingen van het Amerikaanse dressuurteam dat naar Rio gaat. Dat is wel Allison Brock. Zelf is ze in elk geval zeer verrast dat ze haar land mag vertegenwoordigen in Rio.

De 36-jarige amazone begon haar professionele carrière in de paardensport als groom. Onder andere van Sue Blinks, die in 2000 in het bronzen team zat voor haar land. In 2002 nam Brock de verzorging van het Olympische paard Flim Flam over. Ze maakte het hele traject mee, van selecties en trainingen en wedstrijden in Europa tot en met het eindresultaat: een zilveren teammedaille.

Toen Blinks ging verhuizen, nam Brocks haar paarden over. Ze kreeg onder andere de jonge hengst Hannoveraner hengst Rosevelt (Rotspon x Lauries Crusader xx) te rijden, van de eigenaren van Flim Flam was. Dit echtpaar Kundrun heeft haar altijd gesteund. Ze stak in de trainingen onder meer haar licht op bij Kyra Kirklund, bij wie ze anderhalf jaar trainde.

Met Rosevelt maakte de amazone in augustus 2013 haar debuut in de Grand Prix, onder begeleiding van Michael Barisone (reserveruiter voor de Spelen in 2008). Twee jaar later mocht ze mee naar Europa om zich daar voor te bereiden op de Pan American Games, waar ze uiteindelijk als reservecombinatie voor aangewezen werd. De stijgende lijn van de elegante amazone met haar stoere maar charmante hengst zette zich deze winter voort in Wellington en na scores van telkens 73% in de selectiewedstrijden in Europa de afgelopen maand (met twee derde plaatsen op het CHIO Rotterdam in de CDI3* tour), heeft Brock haar doel bereikt: ze zit in het Amerikaanse team!

Dressage News/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties