Alle Nederlanders individueel nog in de race

Alle Nederlanders individueel nog in de race

Niet alleen in de landenstrijd staat Nederland er goed voor, ook in het individuele klassement doen onze landgenoten van voren mee. Voor vandaag was het zaak om bij de beste 45 ruiters te komen die doormogen naar de derde wedstrijd, de tweede omloop van de landenwedstrijd.
Jur Vrieling staat er individueel het slechtste voor met 8 strafpunten. Hij vindt zichzelf met Bubalu terug op een met vijftien anderen gedeelde 31ste plaats. Aangezien ook ex aequo’s doorgaan is de top 47 nog in de race voor een plek bij de beste 35, die zich plaatsen voor de finale.
Gerco Schröder staat met London op 4 strafpunten en daarmee op een gedeelde 17e plaats. Twee landgenoten behoren bij de twaalf ruiters die nog een schone lei hebben. Marc Houtzager (Tamino) en Maikel van der Vleuten (Verdi) zijn met nog één ronde te gaan dichtbij kwalificatie voor de individuele finale, waarin de teller weer op nul springt.
Naast Nederland hebben ook Groot-Brittannië (Nick Skelton/Big Star en Ben Maher/Tripple X) en Zweden (Rolf-Göran Bengtsson/Casall en Henrik von Eckermann/Allerdings) twee ruiters die op nul strafpunten staan.

De grootste slachtoffers van vandaag zijn de Française Pénélope Leprevost met Mylord Carthago, de Amerikaanse Reed Kessler met Cylana en de Ier Billy Twomey met Tinka’s Serenade. Na de wedstrijd kwamen hier Philippe Lejeune en Vigo d’Arsouilles bij. De wereldkampioenen stonden gedeeld 31ste, maar doordat Vigo zich licht had verstapt, besloten ruiter en eigenaar de handdoek in de ring te gooien waarmee er direct een einde kwam aan de carrière van Vigo d’Arsouilles.

Klik hier voor de stand individueel.

(foto: Remco Veurink)

Reacties