Alle evenementen tot 1 juni verboden vanwege coronacrisis

Alle evenementen tot 1 juni verboden vanwege coronacrisis

0 2314
dressuur

Alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni verboden, in plaats van tot 6 april. Tot nu toe gelaste de KNHS alle sportevenementen tot 6 april af. Naar aanleiding van deze nieuwe maatregel zal aanscherping tot 1 juni onoverkomelijk zijn.

Minder dan 100 personen

Justitieminister Grapperhaus maakte deze maatregel zojuist bekend in een persconferentie met premier Rutte en zijn collega-ministers Van Rijn en De Jonge. “De maatregel zal worden gehandhaafd met boetes”, zei Grapperhaus. De regel geldt niet langer voor evenementen met meer dan 100 personen. Evenementen met minder dan 100 personen zullen door deze maatregel ook worden verboden, de maatregel gaat in de loop van vanavond in.

Crisisoverleg

“Ik realiseer me dat het hard zal aankomen”, aldus Grapperhaus. “Je verheugt je hier juist op. Maar als we het willen controleren, hebben we geen keus.” De ministers waren vanmiddag bijeen voor crisisoverleg. Rutte zei dat de aanscherping van de al bestaande maatregelen nodig was, omdat hij nog te veel mensen ziet die zich niet houden aan onder meer de regels anderhalve meter afstand tot elkaar te houden.

Bron: NOS/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties