Aliene Ruyter in Bavaria 0.0 Eventing Team

Aliene Ruyter in Bavaria 0.0 Eventing Team

Eventing
Foto: Remco Veurink

De 22-jarige Aliene Ruyter maakt vanaf dit jaar deel uit van het Bavaria 0.0 Eventing Team. Met haar Bomba (v. Verdi TN) richt zij haar pijlen volledig op aankomend eventing seizoen.

Sinds 2015 rijdt Aliene Ruyter met de 13-jarige ruin Bomba succesvol op internationaal niveau, met tot nu toe meerdere top-10 rankings. In 2018 debuteerde zij heel sterk op CIC3* niveau tijdens de Renswoude Horse Trials (5e plaats).

Young Riders

Ook tijdens Europese Kampioenschappen en het Nederlandse Kampioenschap was de combinatie succesvol. Tijdens het EK-debuut in het Italiaanse Montelibretti in 2016 werd ze 7e en nadat Ruyter in 2017 eerst Nederlands Kampioen Young Riders werd met Bomba, behaalde deze combinatie tijdens het EK in het Ierse Millstreet teamzilver en individueel een 5e plaats.

Enkel uit de kom

Eind vorig jaar viel de amazone in een twee meter diepe put toen ze in het Poolse Strzegom was voor de CCI3* wedstrijd. Daarbij raakte haar enkel uit de kom. Van die blessure is ze nog aan het revalideren. “Het duurt lang, maar gelukkig heb ik fijne mensen die mij helpen.”

Intussen zit Ruyter wel weer in het zadel en is ze druk bezig met de voorbereidingen voor dit jaar. “Het doel is om in 2019 succesvol een CCI3* (CCI4*-L) te gaan rijden. Door de goede ondersteuning van het Bavaria 0.0 Eventing Team hoop ik dit waar te kunnen gaan maken. We gaan er voor!”

Larissa Hartkamp

Eind vorig jaar werd bekend dat amazone Larissa Hartkamp het Bavaria-team ging verlaten, vanwege blessures van haar paarden en privé omstandigheden. Daardoor heeft Hartkamp zich het afgelopen jaar niet optimaal kunnen focussen op het trainen van haar paarden, waardoor vanaf januari 2019 de wegen van Hartkamp en het Eventing Team scheidden.

Bron: Bavaria 0.0 Eventing Team

Foto: archief Remco Veurink

Nieuw teamlid Aliene Ruyter

🔷 Bavaria 0.0 Eventing Team verwelkomt nieuw teamlid Aliene Ruyter 🔷BREDA – Het jaar begint met goed nieuws! Vanaf…

Geplaatst door Bavaria 0.0 Eventing Team op Dinsdag 8 januari 2019

Reacties