Alice Polderman: “Na alle pech loopt Athos nu beter dan ooit”

Alice Polderman: “Na alle pech loopt Athos nu beter dan ooit”

Alice Polderman

Na het overlijden van haar vorige Haflinger was Alice Polderman ervan overtuigd dat haar volgende paard een KWPN’er zou worden waarmee ze de sport in kon. Toch stuitte ze tijdens de zoektocht per toeval op een advertentie van de haflinger Athos van Nijbor (v. Anton oet de Broekstreek), waar ze op slag verliefd op werd. Zeven jaar en een hobbelige weg later, is de combinatie sterker dan ooit en kan Polderman niet wachten tot de wedstrijden weer beginnen.

“Nadat ik mijn vorige paard heb verloren aan koliek, wilde ik heel graag een sportpaard. Toch kreeg ik de advertentie van Athos niet uit mijn hoofd, en toen ik bij hem langsging was ik gelijk verkocht”, blikt de amazone terug. Bij zijn toenmalige eigenaren liep hij onwijs leuk op L-niveau en toen ik er zelf voor het eerst opstapte voelde het ook gelijk goed. Ik had nog nooit op een haflinger gereden die zo graag wilde werken. Ondanks dat hij heel koel in zijn hoofd was deed hij goed zijn best en was hij heel fanatiek. Het klikte gelijk tussen ons, dus ik wist dat ik hem mee zou nemen”.

Pech

Ondanks dat het niet de KWPN’er was die Poldeman graag wilde, was ze ervan overtuigd dat ze haar sportpaard gevonden had. “Athos staat heel hoog op zijn benen en is best wel slank gebouwd, daarnaast is hij heel alert tijdens het rijden. Ik hoef mijn been maar aan te leggen en hij doet het gewoon. Hij is niet lui of eigenwijs, het is een heel werkwillig paard”. De eerste tijd reed de combinatie vooral recreatief, maar naarmate ze meer aan elkaar begonnen te wennen kregen ze ook de wedstrijdsmaak te pakken. “We hadden zo veel plezier in de oefenwedstrijden dat de officiële wedstrijden ook in het vooruitzicht lagen, maar toen kregen we opeens heel veel pech”.

Na een trap in het land heeft de haflingerruin bijna een jaar uit de running gelegen. “Het was zo erg dat er een gat zat in zijn check ligament, waardoor Athos niet meer op zijn been kon staan en alleen maar aan het trillen was. Toen we op de echo een heel groot gat zagen, was het nog maar de vraag of zo’n blessure ooit zou herstellen”. In overleg met de dierenarts werd de ruin op boxrust gezet en werd er een strikt schema opgesteld. Daarnaast werd het been ingespoten met Platelet richt plasma, waardoor met lichamelijke stoffen werd geprobeerd om het herstelproces te optimaliseren. “We hebben de revalidatie heel langzaam opgebouwd en geen enkele risico’s genomen, waardoor ik na zeven maanden alweer in het zadel zat en nu niks meer te merken is van de blessure”.

Ver komen

“Het was een hele stressvolle periode”, vervolgt de amazone. “Na alle hobbels op de weg heb ik hem nu zo ver dat het beter gaat dan ooit. Athos is echt heel speciaal voor mij geworden, ik zou ook echt niet meer zonder hem kunnen. Als de wedstrijden straks weer beginnen gaan we er echt vol voor, hopelijk kunnen we samen dan ver komen”.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Romy de Backer

Reacties