Alice Naber: “Curaçao heeft het zeker in zich”

Alice Naber: “Curaçao heeft het zeker in zich”

Alice Naber
Alice Naber Lozeman - ASCI Curaçao Military Boekelo 2016 © DigiShots

Alice Naber reed dit weekend mee met de eventingwedstrijd in Saint Quentin, Frankrijk. Ze eindigde samen met haar paard ACSI Curaçao (v. Ramiro B) op een vijfde plek in de 2*-wedstrijd.

“Het ging heel goed. Curaçao sprong fantastisch en foutloos”, steekt Naber van wal. “Tijdens de cross hoefde ik hem alleen maar te sturen en te remmen, de rest deed hij allemaal zelf. Ik ben heel tevreden want hij was erg fit, wat natuurlijk erg belangrijk is. Dressuur kan natuurlijk altijd beter, maar als hij gaat springen en crossen zoals hij nu doet gaat het helemaal goed komen. We gaan kijken wat we nu verder met hem kunnen doen”.

Jong paard

De amazone heeft nu dertienjarige paard al vanaf dat hij vier was. “Natuurlijk koop je een jong paard met de intentie om hem op te leiden voor de topsport, maar dat moeten ze dan nog wel laten zien. Hij heeft Boekelo al een keer goed gelopen en hij is weer op de goede weg terug. Dit was natuurlijk nog maar een 2*-parcours, zo zwaar was deze wedstrijd niet. Maar ik denk dat als hij gezond blijft, hij makkelijk nog hoger komt”.

Opvolger

Ze vervolgt: “Het is een heel energiek paard dat je soms moet beschermen tegen zichzelf. Tijdens het springen springt hij liever te hoog dan te laag waardoor hij zichzelf wel eens heeft geblesseerd”, legt ze uit. “Hij is wel heel voorzichtig en geeft altijd gas. Ik hoop dat dit uiteindelijk de opvolger van Peter Parker wordt, hij heeft het zeker in zich”.

Naber legt uit dat ze niet heel ver vooruitplannen. “We bekijken het echt wedstrijd voor wedstrijd. Wat wel zeker is, is dat we sowieso de korte 3* in Kronenberg gaan rijden eind oktober”.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Reacties