Alice Naber: “De paarden zijn een beetje onwennig”

Alice Naber: “De paarden zijn een beetje onwennig”

Alice Naber
© DigiShots

Alice Naber deed afgelopen weekend mee aan een meetmoment springen in Putten. Ze is blij dat ze langzaam weer terugkomt in het wedstrijdritme. “De paarden hebben het echt nodig”, vertelt ze aan omroep Flevoland. “Je merkt dat ze een beetje onwennig zijn nu. Ook zij zijn uit het wedstrijdritme.”

“Zo’n meetmoment creëert toch een andere situatie dan thuis. Zeker voor de jonge paarden is het goed. Voor hen is het belangrijk om kilometers te maken. We hebben thuis gelukkig goed door kunnen trainen.”

“Ik ben inmiddels wat ouder dus het wedstrijdritme pak ik snel weer op, maar je merkt vooral bij de jonge ruiters dat het echt weer even wennen is om een springparcours te rijden.”

1,5 meter afstand

Naber vindt de 1,5 meter afstand maatregel goed te hanteren binnen de paardensport. “Dat gaat erg makkelijk. Hier in putten is bijvoorbeeld heel veel ruimte om ons heen. En ik vindt het eigenlijk ook ieders eigen verantwoordelijkheid: als je ziek bent kom je niet.”

Vooruitzicht

“Maar er zijn weer mooie wedstrijden in het vooruitzicht. Zo is het NK Springen naar augustus verhuisd en wordt het NK Junioren Eventing in september gehouden. Er komen dus echt nog wel leuke dingen aan dit jaar.”

 

Bron: Omroep Flevoland

Foto: Digishots

Reacties