Alicante HBC derde in Longines Gold Cup, Dubbeldam zesde *video*

Alicante HBC derde in Longines Gold Cup, Dubbeldam zesde *video*

0 324

De KWPN-goedgekeurde Alicante HBC (Casall Ask x Indoctro) plaatste zich onder zijn Belgische ruiter Jérome Guery als derde in de flink gedoteerde Gold Cup op de Parijse Longines Masters. Jeroen Dubbeldam sprong met Carusso LS in dubbelnul naar het zesde geld in deze 1.50. De overwinning ging naar de met bluf rijdende Steve Guerdat.

Stijlboekje

23 starters hadden zich gekwalificeerd voor de winning round. Met twee ritten uit het stijlboekje sprongen Alicante en Guery in de winning round een seconde (44.87) boven de eindtijd (43.90) van Daniel Deusser en een snel van de grond springende Sweet de Beaufour (Diamant de Semilly).

U-bocht

Het was de oud-Olympisch kampioen Steve Guerdat die uiteindelijk met de zege er vandoor ging. Met Albführens Happiness (Heartbeat) reed de Zwitser in de winning round praktisch een U-bocht op steilsprong nummer 3 en ook in het verdere parcours reed de ruiter geen meter teveel. Eindresultaat: 41.92, praktisch twee seconden onder de tijd van Deusser.

Carusso LS

Jeroen Dubbeldam reed met Carusso LS in de winning round een foutloze rit in de tijd van 45.48 en dit was goed voor een zesde plaats in de eindranking. Dubbeldam was de enige Nederlandse deelnemer in het 40-koppige deelnemersveld.

Bekijk hier de uitslag en videos van alle ritten

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties