Zeven zeldzame zebra’s dood door vuurgevecht

Zeven zeldzame zebra’s dood door vuurgevecht

0 205

Zeven met uitsterven bedreigde Grevy zebra’s zijn afgelopen zondag neergeschoten en overleden tijdens een schietpartij tussen herders. Het incident vond plaats in het Buffalo Springs Game Reserve in Isiolo County, Kenya. De lichamen werden vanochtend aangetroffen door rangers van de Kenya Wildlife Service.

Officials leggen de schuld neer bij lokale herders. Zij zouden vlees van de zebra’s hebben meegenomen. Parkgids Michael Gichure reageert verbolgen op het misdrijf: ‘De toeristen in ons park komen vaak speciaal voor de zeldzame Grevy zebra’s die wij hebben rondlopen. Het is ontzettend jammer dat juist de mensen die van het bestaan van deze mooie dieren profiteren, hen om het leven hebben gebracht.’

De populatie wilde Grevy’s bedroeg in 1970 nog ruim 15.000. Vandaag de dag leven er slechts 2.800 Grevy’s in reservaten. De oorzaak van de afname in aantallen ligt in het verlies van leefgebied, stropen, ziektes en de toename van roofdieren. Ook de droogte en medicinale tradities van inheemse stammen zorgen voor een terugname in aantallen.
In dierentuinen worden nog wel regelmatig Grevy zebra’s geboren. Afgelopen week waren in een Amerikaanse dierentuin nog tientallen bezoekers getuigen van de geboorte van een zeldzaam veulen. Begin januari van dit jaar was het ook al raak in Artis.

Bron: Hoefslag/Horsetalk

Foto: Wikipedia

Reacties