Wilde hengst zorgt voor ophef

Wilde hengst zorgt voor ophef

0 104

Een wilde hengst zorgt voor flink wat gedoe in Geeuwenbrug (Drenthe). Het was de bedoeling dat het dier vanmorgen in het weiland zou worden afgemaakt. Buurtbewoners probeerden dit te voorkomen door naar het land te gaan.Het dier was een week geleden uitgebroken en het duurde even voordat het gevangen kon worden. De eigenaar meldde zich een paar dagen later en besloot het dier te laten slachten: ‘Het is een bloedlink paard, dat al wat schade heeft toegebracht, ook bij mensen. Buiten dat was het sowieso de bedoeling dat hij geslacht zou worden.’

Buurtbewoners vinden het paard helemaal niet wild. Hij wordt steeds makker, eet uit hun hand en laat zich borstelen. Inspectie, politie, eigenaar, slachter, allen stonden gisteren klaar bij het weiland. Slachten moet meteen nadat een dier afgemaakt is plaatsvinden en zou dus ter plekke moeten gebeuren. Ook dat zorgt voor weerstand, niet in de laatste plaats bij de eigenaar van het land, die een schadevergoeding wil voor ‘de rotzooi’ op het land.

De protesten van de buurt hebben in zekere mate tot succes geleid. Er is een trailer in het land gezet. Het is de bedoeling dat het dier daar vertrouwd mee raakt en er ‘vanzelf’ in loopt. De buurt is het er nog steeds niet mee eens dat het paard geslacht wordt, maar is wel ‘blij’ dat het niet zo in het land plaatsvindt.

RTVDrenthe/Hoefslag

Reacties