Wijzigingen Algemeen Wedstrijdreglement per 1 april 2015

Wijzigingen Algemeen Wedstrijdreglement per 1 april 2015

0 114

Op 1 april 2015 gaan de reglementswijzigingen voor het Algemeen Wedstrijdreglement in. Deze wijzigingen zijn vastgesteld door de Ledenraad. Hieronder vind je een opsomming en uitleg van de belangrijkste wijzigingen.

Vaccinatiehistorie

Als de vaccinatiehistorie in het paardenpaspoort niet correct is en de overtreding is langer dan 3 jaar geleden dan wordt de combinatie niet meer gediskwalificeerd en mag op de wedstrijddag gewoon starten. Let op: de overtreding wordt nog wel gezien als een administratief verzuim en starten op een daaropvolgende wedstrijd is pas weer toegestaan nadat alsnog aan de administratieve eisen is voldaan.

Indelen juryleden

Categorie 1 en subtopwedstrijden wijzen per 1 april 2015 zelf hun juryleden aan. Tevens mag een 1.40m springrubriek op een catergorie 2 wedstrijd beoordeeld worden door een springjurylid met een licentie t/m de klasse ZZ.

Aantal starts per rubriek

Het aantal starts per rubriek per deelnemer is niet meer beperkt tot 3. De organisatie mag hiervoor zelf een beperking opnemen in het vraagprogramma als men daar behoefte aan heeft.

Classificatie

Per 1 januari 2015 is NOC*NSF verantwoordelijk geworden voor classificatie in alle sporttakken. Per 1 januari heeft de KNHS de verantwoordelijkheid voor classificatie in de paardensport gekregen. Dit wil zeggen dat de uitvoering van classificatiekeuring onder de KNHS valt en niet meer wordt gedaan door Stichting Onbeperkt Sportief. Door deze wijziging komt Stichting Onbeperkt Sportief uit het Algemeen Wedstrijdreglement te vervallen.

Algemeen Wedstrijdreglement 2015 (ingangsdatum 1 april!)

Wijzigingen Algemeen Wedstrijdreglement 2015 (ingangsdatum 1 april!)

Op 1 maart 2015 gaan de reglementswijzigingen voor de disciplines (m)endurance en voltige in.

Bron: KNHS

Vergelijkbare artikelen

Reacties