Wereldwijd steeds minder ezels…en dat komt door China

Wereldwijd steeds minder ezels…en dat komt door China

0 991
More funny Images from Animals click on an image:

China heeft de importbelasting op ezelshuiden verlaagd. Dierenbeschermingsorganisaties slaan dan ook alarm, want in China is de vraag naar de huiden enorm. De reden? De huiden zouden een geneeskrachtige werking hebben.

Middel tegen bloedarmoede

Van de ezelshuiden wordt ejiao, een soort gelatine die bloedarmoede zou verhelpen, gemaakt. En die is erg populair: Chinezen hebben er tot wel 340 euro per kilo voor over. China heeft al zo veel ezelshuiden geïmporteerd, dat het aantal dieren wereldwijd enorm gedaald is. En de vraag naar de huiden blijft hoog. Zo hoog, dat de Chinese overheid de importtaks sinds gisteren heeft verlaagd, van 5 naar 2 procent.

China had volgens officiële cijfers in 1990 zelf zo’n 11 miljoen ezels, nu zouden dat er nog maar 3 miljoen zijn. Regelmatig duiken beelden op van ezels die in vreselijke omstandigheden gehouden en gedood worden. De ezelshuiden worden dan ingeweekt en gekookt, met de gelatine als resultaat.

Afrikaanse landen verbieden export

Het gevolg is dat overal ter wereld minder ezels rondlopen, wereldwijd zouden er naar schatting 44 miljoen ezels leven. Afrikaanse landen als Niger en Burkina Faso, Mali, en Senegal verboden eerder dit jaar al de export van ezels omdat er door de hoge vraag uit China een tekort dreigde. De dieren zijn in de arme landen een belangrijk transportdier en planten zich bovendien vrij langzaam voort.

Dierenbeschermingsorganisaties vragen nu dat China de import van ezelshuiden aan banden legt. The Donkey Sanctuary stelt dat China jaarlijks zo’n 1,8 miljoen ezelshuiden afneemt. Er zou echter vraag zijn naar 10 miljoen vellen.

Bron: AD

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties