Wereldbeker-punten te verdelen in Stuttgart

Wereldbeker-punten te verdelen in Stuttgart

0 155
Diederik van Silfhout en Arlando. Foto: Remco Veurink

Vijf dagen lang topsport op vijfsterren niveau, vier disciplines en drie wereldbekerwedstrijden: dat zijn de Stuttgart German Masters die morgen van start gaan. 160 ruiters en amazones uit zo’n 25 landen doen mee, met meer dan 300 paarden. Nederland is in drie van de vier sporten vertegenwoordigd: springen, dressuur en mennen. Alle deelnemers uit ons land behaalden medailles op het afgelopen EK in Aken.

Springruiters Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder nemen hun gouden teampaarden SFN Zenith N.O.P. en Glock’s Cognac Champblanc mee. Daarnaast reizen Harrie Smolders en Leopold van Asten af naar Stuttgart. Ook voor Frankrijk komen topruiters in de ring, met onder andere Patrice Delaveau, Kevin Staut en Pénélope Leprovost, die twee van de vier WB-wedstrijden van dit seizoen won. De gebroeders John en Michael Whitaker vertegenwoordigen Groot-Brittannië en Steve Guerdat en Pius Schwizer doen mee voor Zwitserland. De meeste ruiters komen uiteraard uit het thuisland, zoals Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum, Daniel Deusser, Marcus Ehning, Marco Kutscher en Michael Jung.

Deze laatste is ook van de partij op de indoor eventing cross, die al jarenlang op het programma staat in de Hanns-Martin-Schleyer-Hal. Collega’s als Ingrid Klimke, Mark Todd en Laura Collett zullen hun uiterste best doen om Jung van een nieuwe overwinning af te houden.

Diederik van Silfhout

Bij de dressuur ook een gouden EK-winnaar in de ring: Diederik van Silfhout zet Arlando N.O.P. (foto) op de wagen voor de wereldbekerwedstrijd en neemt Bonzanjo mee voor de viersterren-tour. Hij krijgt concurrentie van bijvoorbeeld onze zuiderburen Jeroen Devroe en Jorinde Verwimp. Ook hier is het gros van de startlijst afkomstig uit Duitsland zelf. Om een paar grote namen te noemen: Isabell Werth (Don Johnson FRH), Jessica von Bredow-Werndl (Unee BB), Sanneke en Sönke Rothenberger (Deveraux en Favourit), Fabienne Lütkemeier (D’Agostino) en Jenny Lang (Loverboy).

IJsbrand Chardon

Zes vierspannen gaan de strijd met elkaar aan in de WB-wedstrijd mennen. Het belooft een zeer spannende competitie te worden, met Boyd Exell, Michael Brauchle, Rainer Duen, Georg von Stein, József Dobrovitz en onze IJsbrand Chardon.

Alles over de Stuttgart German Masters.
Deelnemers CSI, CDI, CAI en CCN.
Programma Stuttgart German Masters.
Startlijsten en live uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties