Data WEG test events

Data WEG test events

0 22
Endurance
Foto: Remco Veurink

De organisatoren van de wereldruiterspelen in Normandië (Frankrijk) hebben voor augustus 2013 drie test events gepland. Het gaat hierbij om endurance (16 augustus in Sartilly), eventing (16 tot en met 18 augustus in Orne) en mennen voor vierspannen (23 tot en met 25 augustus in Caen). De test events voor dressuur en springen vinden pas volgend jaar plaats, waarschijnlijk in juni 2014.

De eerste drie test events zijn onderdeel van een breder test programma dat minstens tien maanden duurt, aldus de organisatoren in een persverklaring. Dressuur en springen zullen, net als het vierspan mennen, verreden worden in het voetbal stadion van Caen, dat momenteel wegens het voetbalseizoen maar beperkt bruikbaar is. Daarom heeft men besloten tot juni 2014 te wachten om dressuur en springen te testen.

Tijdens de test events worden onder andere het verloop van de competities, onderlinge communicatie tussen atleten en nationale federaties, de layout van de competitie en trainingsgebieden en de vrijwillige werkkracht getest en electronische scoreborden getest. Ook de bodem zal aan een stresstest onderworpen worden.

Reacties